Cocktailul cu anticorpi de la Roche - Regeneron scade cu 70% riscul de spitalizare și deces la pacienții cu Covid-19

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Coacktailul Roche - Regeneron scade cu 70% riscul de spitalizare și deces. Foto: Pixabay
Coacktailul Roche - Regeneron scade cu 70% riscul de spitalizare și deces. Foto: Pixabay

Roche anunțat că studiul de fază III REGN-COV 2067 al cocktailului de anticorpi investigaționali cu casirivimab și imdevimab și-a îndeplinit obiectivul principal de reducere a riscului de spitalizare sau deces în tratarea pacienților cu risc ridicat, ne-spitalizați cu Covid-19, cu 70%.

Oamenii de știință de la Roche și Regeneron au realizat combinația dintre casirivimab și imdevimab, un cocktail de doi anticorpi monoclonali (cunoscuți și sub denumirea REGN10933 și, respectiv, REGN10987), pentru a împiedica infectivitatea cu SARS-CoV-2.

Studiul de fază III de confirmare a înscris 4.567 de subiecți pentru a analiza efectul semnificativ clinic asupra riscului de spitalizare din cauza Covid-19 sau al decesului din toate cauzele la pacienții cu risc ridicat ne-spitalizați, dar și pentru a confirma siguranța. De asemenea, a analizat beneficiul potențial asupra duratei simptomelor de COVID-19.

Conform celor mai recente rezultate pozitive studiului, cocktailul a redus riscul de spitalizare sau deces cu 70% (1.200 mg intravenos [IV]) și 71% (2.400 mg IV) față de placebo.

Cocktailul cu anticorpi a îndeplinit, de asemenea, toate obiectivele secundare cheie, cum ar fi capacitatea de a reduce durata simptomelor de la 14 la 10 zile.

Mai mult, un studiu însoțitor de fază II REGN-COV 20145, la pacienți cu risc scăzut simptomatic sau asimptomatic nespitalizați cu Covid-19 a demonstrat reduceri semnificative și comparabile ale încărcăturii virale în doze cuprinse între 300 și 2.400 mg.

Directorul medical și șeful Roche Global Product Development, Levi Garraway, a declarat, conform pharmaceutical-technology.com, că „rezultatele de astăzi arată beneficiile medicale importante pe care casirivimab și imdevimab le pot oferi persoanelor cu Covid-19 prin reducerea semnificativă a riscului de spitalizare și deces”.

„Noile infecții continuă să crească la nivel global, cu peste trei milioane de cazuri raportate săptămâna trecută, așa că acest cocktail de anticorpi investigațional poate da speranța unei noi terapii potențiale pentru pacienții cu risc ridicat - în special în lumina dovezilor recente care arată că casirivimab și imdevimab au aceeași activitate împotriva variantelor cheie emergente”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel