Colesterol: cel mai bune supliment care te ajută să-l reduci în câteva  săptămâni

Angela Sabău |
Data publicării:
Cărbunele activ. Foto: Anete Lusina / Pexels
Cărbunele activ. Foto: Anete Lusina / Pexels

Un supliment alimentar se pare că are efecte bune în scăderea nivelului de colesterol rău.

La fel ca și hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat este o afecțiune comună și totuși, liniștitor de simplu de tratat. Una dintre principalele modalități de a o gestiona este prin alimente care au calitățile potrivite. Cu toate acestea, este posibil să o tratezi și prin suplimente.

Există colesterol bun și există colesterol rău. Colesterolul bun se numește HDL, lipoproteine ​​de înaltă densitate și vrei o cantitate bună din el în organism. Colesterolul rău se numește LDL, lipoproteine ​​cu densitate scăzută și vrei cât mai puțin din acest lucru în sistemul tău. Una dintre principalele moduri prin care vă puteți reduce nivelul de colesterol LDL este prin dieta.

Este posibil să faceți acest lucru și prin suplimente, cum ar fi cărbunele activat.

Un studiu, publicat în The Lancet în 1986, a constatat că administrarea a 24 de grame de cărbune activat în fiecare zi timp de patru săptămâni poate scădea colesterolul rău cu un sfert și poate crește nivelul de colesterol ridicat cu opt procente.

Studii similare au găsit rezultate similare.

Un avertisment la aceste date este că cea mai mare parte a datelor este din anii 1980 și, prin urmare, este nevoie de mai multe cercetări contemporane.

Producătorii de cărbune activat susțin că există și alte beneficii pentru suplimentul care este creat prin expunerea cărbunelui fin măcinat la căldură și oxigen, schimbându-i compoziția chimică.

Cărbunele activat diferă de cărbunele de grătar, care este toxic dacă este ingerat.

Totuși, și cărbunele acrivat poate avea efecte secundare. Acestea pot include:

Greață

Vărsături

Fecale negre

Constipație.

În cazul în care cărbunele activat nu devine o metodă preferată de scădere a colesterolului, NHS are o serie de sfaturi despre cum să scadă colesterolul.

Consumul de alimente care nu conține un nivel ridicat de grăsimi saturate este pe listă. Pe ambalaj sunt disponibile informații despre cantitatea de grăsimi saturate în alimente.

În plus, alimente precum plăcinte cu carne, cârnați, carne grasă, unt, untură, ghee, smântână, brânză tare și biscuiți sunt sugerate ca alimente de evitat.

Pe lângă informații despre ceea ce trebuie evitat, NHS recomandă și alimente pe care să le includeți în dieta dumneavoastră pentru a crește nivelul de colesterol bun (HDL).

Furnizorul de sănătate recomandă pește gras, cum ar fi macrou și somon, alături de orez brun, pâine și paste din făină integrală.

În plus, nucile, semințele, fructele și legumele sunt, de asemenea, recomandate pentru a îmbunătăți nivelul de colesterol.

Exercițiile fizice sunt alt facilitator principal al fixării cantității de colesterol.

Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel