Colesterolul: cum trădează pielea nivelul prea mare

Angela Sabău |
Data publicării:
Colesterolul se poate depozita sub piele Foto: Digital Journal of Ophthalmology
Colesterolul se poate depozita sub piele Foto: Digital Journal of Ophthalmology

Nivelul prea mare de colesterol poate fi trădat de aspectul pielii. Specialiștii au explicat unde se depozitează colesterolul.

Colesterolul este cunoscut mai ales pentru tendința sa de a se acumula în partea  interioară a arterelor, creând un risc mare de boli cardiovasculare.

La unii oameni, însă, poate apărea și în depozite mici în piele. Când aceste depozite gălbui se formează în jurul ochilor, acestea sunt cunoscute sub numele de xanthelasma.

Așa cum a fost descris în Harvard Heart Letter, prezența unui xantelasma pare să semnaleze că o persoană are un risc crescut de a dezvolta boli de inimă.

Nucile, bune pentru inima ta

Consumul de nuci, chiar și de câteva ori pe săptămână, este legat de un risc mai mic de a muri din cauza bolilor de inimă, sugerează un nou studiu.

Studiul a inclus 39.000 de femei care au completat chestionare dietetice la începutul studiului și din nou aproximativ 10 ani mai târziu. În timpul urmăririi, care a durat în medie 19 ani, aproape 1.000 dintre femei au murit de boli cardiovasculare.

Pentru a sparge efectele potențiale ale nucilor, cercetătorii au luat în considerare indicele de masă corporală, activitatea fizică, obiceiurile de fumat și alți factori care influențează riscul bolilor de inimă.

Risc mai mic de boli cardiovasculare

Femeile care au consumat o porție de nuci (aproximativ un sfert de cană) de cel puțin două ori pe săptămână au avut un risc cu 27% mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare, comparativ cu femeile care nu au consumat nuci.

Potrivit cercetătorilor, nivelurile îmbunătățite de colesterol și glicemie din sânge observate în rândul consumatorilor de nuci ar putea reprezenta o parte din acest beneficiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel