Școli din Cluj, neautorizate sanitar. 9 sunt în orașe

Adisa Codruț / 08 sep 2019 / 16:41
Școli
Școli

În județul Cluj, 9 unități de învățământ din orașe și 69 din comune nu au primit aviz sanitar pentru începerea noului an școlar.

Școli, Cluj. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj precizează că 76 (12,03%) de obiective şcolare din judeţ - unităţi şcolare sau anexe ale acestora - nu au primit autorizație sanitară. 9 dintre ele în mediul urban şi 69 în rural. Motivele neprimirii autorizației sunt lipsa apei potabile şi a apei curente sau grupurile sanitare de tip latrină. În județ sunt 630 de obiective școlare.

Spre exemplu, şcoala primară şi grădiniţa din satul Huta nu au primit autorizaţie sanitară fiindcă funcţionează într-o casă particulară, fără apă potabilă, cu grup sanitar de tip latrină şi fântână cu hidrofor. O grădiniţă din satul Someşu-Rece Uzină nu dispune de apă curentă, latrina este cu groapă simplă, curtea este neamenajată, cu animale, comună cu o locuinţă.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy