CONESTAT ALFA - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

CONESTAT ALFA - prospect. Acţiune: Inhibitor al esterazei de tip componentă 1 (C1) a complementului recombinant uman (rhC1INH); analog al proteinei plasmatice C1INH umane, obţinut din lapte de iepuri. C1INH este principalul regulator al activării sistemelor de contact şi complement şi este afectat de un deficit heterozigot la pacienţii cu angioedem ereditar (AAE), deficit a cărui consecinţă este formarea mediatorilor inflamatori, cu apariţia episoadelor acute de angioedem.

CONESTAT ALFA - prospect

Denumirea comercială: RUCONEST;

Prezentare: Pulbere pentru soluție injectabilă

Indicații: Tratamentul episoadelor acute de angioedem la adulţii cu angioedem ereditar cauzat de deficitul de inhibitor al C1-esterazei.

Contraindicații: Alergie cunoscută sau suspectată la iepuri. Hipersensibilitate la substanţa activă sau la excipienţi.

Atenție!: Înainte de iniţierea tratamentului, pacienţii trebuie testaţi pentru a depista prezenţa anticorpilor IgE împotriva alergenilor proveniţi de la iepure, prin utilizarea unui test validat al anticorpilor IgE împotriva epiteliului iepurilor (celule moarte). Se monitorizează reacţiile de hipersensibilitate. Nu este recomandată utilizarea în timpul sarcinii sau alăptării decât dacă se consideră că beneficiile sunt mai mari decât posibilele riscuri.

Reacții adverse: Frecvente: cefalee. Mai puţin frecvente: vertij, parestezie; iritaţii ale gâtului; diaree, greaţă, disconfort abdominal; urticarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel