Conf dr Simin Florescu: Pacienții cronici nu au avut niciodată interdicția de a merge la spitalele de cronici

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Conf Dr Simin Florescu. Foto: Facebook
Conf Dr Simin Florescu. Foto: Facebook

Conf Dr Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, a vorbit despre pacienții cronici în cadrul emisiunii Academia de Sănătate.

La ediția din această săptămână a emisiunii Academia de Sănătate, conferențiarul și medicul Simin Aysel Florescu, director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din București, a discutat despre posibilitatea tratării și internării pacienților cu boli cronice.

”Spitalele care au fost cu desăvârșire închise pentru alte patologii sunt spitalele COVID, și acestea sunt spitale de fază I, adică spitale de boli infecțioase, și spitale de pneumologie, care erau de fază II. Au existat doar câteva spitale de suport, puține la număr, răspândite în toată țara care să poată îngriji pacienți cu COVID și cu comorbidități de altă natură care nu puteau fi îngrijite în spitalele de fază I sau II gen afecțiuni cardiace urgente, neurologice, chirurgicale, inclusiv de oncologie, de cronici și alte tipuri - mari, de urgență - nu au avut nicio clipă interdicția de a interna pacienți COVID, numai că aveau obligația să aibă un număr de paturi rezervate pentru acești pacienți în eventualitatea - care s-a întâmplat de multe ori - de a apărea acești pacienți infectați, chiar și asimptomatici.

Așa că nouă, în spitalele de fază I, ni s-a părut cam puțin prost privită această problemă. Pacienții cronici nu au avut niciodată interdicția de a veni la spitalele de cronici, dar exista, într-adevăr, o mai mare precauție pentru ca acești pacienți să nu fie infectați acolo. Deci era vorba doar de o izolare, de niște zone tampon, o testare care, într-adevăr, au dus la un ritm mai lent de acordare de îngrijiri”, a explicat conf dr Simin Florescu, la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel