Consumul de canabis ar putea reduce șansa unei femei de a rămâne însărcinate

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Canabis
Canabis

Un nou studiu arată că femeile care consumă canabis au mai puține șanse să rămână însărcinate. 

Femeile care consumă marijuana pot avea mai multe dificultăți în a rămâne însărcinate, potrivit unui studiu publicat online de revista Human Reproduction.

Studiul a analizat 1.200 de femei care încercau să conceapă după ce au suferit una sau două avorturi spontane.

Cercetătorii au urmărit femeile timp de șase cicluri lunare și apoi le-au urmărit, pe cele care au rămas însărcinate, pe durata sarcinii.

Cele care au raportat consumul de marijuana sau hașiș în ultimele 12 luni sau ale căror probe de urină au arătat dovezi de canabis au avut cu 40% mai puține șanse să rămână însărcinate, lunar, față de cele care nu au consumat canabis.

Doar 42% dintre consumatoarele de canabis au rămas însărcinate în perioada de studiu, comparativ cu 66% dintre cei care nu consumau consumatori. Cu toate acestea, nu a apărut nicio diferență în ceea ce privește rata avortului între utilizatori de canabis și non-utilizatori.

Autorii studiului au spus că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a confirma rezultatele, notează Harvard Medical School.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel