Consumul de marijuana pe durata sarcinii duce la probleme de somn pentru copil

Florina Pop |
Data publicării:
Gravida
Gravida

Utilizarea de marijuana în timpul gravidității ar duce la probleme de somn pentru copil, consideră un studiu american.

O cercetare a Universității din Colorado Boulder pe circa 12.000 de tineri a analizat legătura dintre consumul prenatal de cannabis și problemele de dezvoltare la copii. În plus, cercetarea sugerează că această substanță ar afecta ciclurile de somn pe termen lung la copii de 9 sau 10 ani.

Aproximativ 700 de mămici au participat la studiu și au declarant că au folosit marijuana în timpul sarcinii. 184 au consumat zilnic și 262 au folosit de două ori mai mult pe zi. Cei care au folosit frecvent marijuana au avut mai multe șanse să raporteze simptome de somnolență (simptome ale somnolenței excesive) la copiii lor, cum ar fi probleme de trezire dimineața și de oboseală excesivă în timpul zilei, potrivit unui comunicat al universității citate.

Autorii studiului precizează că, deși dimensiunea eșantionului lor este mare, studiul are unele limitări.

Cercetarea, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel