Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Tinerii cu afecțiuni medicale par a fi cel mai frecvent consumatori de marijuana, potrivit unui studiu. Cercetătorii încearcă să înțeleagă de ce o consumă, pentru a putea preveni riscurile...
Consumul de marijuana este frecvent în rândul adulților cu afecțiuni medicale, în special la cei mai tineri, potrivit unui studiu publicat în JAMA Network Open.
Hongying Dai, doctor, de la Universitatea din Nebraska Medical Center din Omaha și Kimber P. Richter, doctor de la Universitatea din Kansas Medical Center din Kansas City, au utilizat datele dintr-un studiu realziat 2016 și 2017, la care au participat 169.036 de persoane (52% femei) pentru a înțelege prevalența și tiparele consumului de marijuana în rândul adulților cu și fără afecțiuni medicale.
Cercetătorii au descoperit că adulții cu afecțiuni medicale (în special astmul, boala pulmonară obstructivă cronică, artrita, cancerul și depresia) aveau șanse mai mari de a raporta consumul curent de marijuana decât cei fără condiții medicale, cu vârsta între 18 și 34 de ani.
Prevalența consumului curent de marijuana în rândul celor cu afecțiuni medicale a scăzut odată cu creșterea vârstei, variind de la 25,2% pentru cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani până la 2,4 la sută pentru cei ≥65 de ani.
Rezultatele au fost similare pentru consumul zilnic de marijuana (11,2 și, respectiv, 0,9 la sută). Adulții cu afecțiuni medicale au fost mai puțin probabil să raporteze utilizarea de marijuana în scop recreativ, comparativ cu cei fără afecțiuni medicale (36,2 față de 57,7%).
"Clinicienii ar trebui să analizeze consumul de marijuana în rândul pacienților, să înțeleagă de ce și modul în care pacienții folosesc marijuana și să lucreze cu pacienții pentru a optimiza rezultatele și a reduce riscurile asociate cu marijuana", scriu autorii.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.