Consumul excesiv de cafea, risc de sănătate precară

Adisa Codruț |
Data publicării:
Cafeaua       FOTO Nathan Dumlao Unsplash
Cafeaua FOTO Nathan Dumlao Unsplash

Cappuccino, latte sau expresso scurt, cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Dar cât este de bună pentru sănătate?

Potrivit unui prim studiu mondial, realizat de Centrul australian de precizie al Universității din Australia de Sud, consumul excesiv de cafea poate dăuna sănătății.

Folosind date de la peste 300.000 de participanți la Biobankul britanic, cercetătorii au examinat conexiunile dintre consumul obișnuit de cafea, instrumentat genetic și o gamă completă de boli, descoperind că prea multă cafea poate crește riscul de osteoartrită, artropatie (boală articulară) și obezitate.

În cercetările anterioare efectuate de profesorul Hyppönen și echipa, șase căni de cafea pe zi au fost considerate limita superioară a consumului sigur.

Expert epidemiolog genetic, profesorul UniSA, Elina Hyppönen, spune că înțelegerea oricăror riscuri asociate cu consumul de cafea obișnuit ar putea avea implicații foarte mari asupra sănătății populației.

„La nivel global, bem în jur de trei miliarde de căni de cafea în fiecare zi, deci are sens să explorăm argumentele pro și contra acestui aspect asupra sănătății noastre", spune profesorul Hyppönen.

"În mod obișnuit, efectele consumului de cafea sunt cercetate folosind o abordare observațională, în care se fac comparații între consumatorii de cafea și cei care nu beau cafea. Dar acest lucru poate da rezultate înșelătoare.

„În acest studiu, am folosit o abordare genetică - numită analiză MR-PheWAS - pentru a stabili efectele adevărate ale consumului de cafea împotriva a 1117 condiții clinice.

„În mod sigur, rezultatele noastre sugerează că, un consumu moderat de cafea este în mare parte sigur.

Dar, de asemenea, a arătat că băutul frecvent de cafea a crescut riscurile a trei boli: artroză, artropatie și obezitate, care pot provoca dureri și suferințe semnificative pentru persoanele cu aceste afecțiuni.

Profesorul Hyppönen spune că prevalența acestor afecțiuni în Australia și în întreaga lume arată cât de importantă este determinarea posibilelor cauze și influențe ale bolilor.

„Consumul excesiv de cafea poate duce la riscuri crescute de anumite boli", spune profesorul Hyppönen.

„Pentru persoanele cu istoric familial de artroză sau artrită sau pentru cei care sunt îngrijorați de dezvoltarea acestor afecțiuni, aceste rezultate ar trebui să acționeze ca un mesaj de precauție.

„În general, organismul trimite mesaje puternice cu privire la consumul de cafea, așa că este imperativ ca indivizii să le asculte atunci când consumă cafea." În timp ce aceste rezultate sunt în multe feluri liniștitoare în ceea ce privește consumul general de cafea, mesajul pe care ar trebui să-l amintim este întotdeauna să consumăm cafea. cu moderație - acesta este cel mai bun pariu pentru a vă bucura și de cafea și de sănătate bună. "

 

Studiul aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel