Copilul trebuie lăsat la joacă, toată alergătura îi face bine

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Copilul trebuie lăsat la joacă, toată alergătura îi face bine, pentru că exercițiile făcute regulat au o mulțime de beneficii și pentru sănătatea copiilor, nu doar pentru cea a adulților, spun cardiologii.

Copilul trebuie lăsat la joacă. Toată alergătura înseamnă exerciții fizice făcute regulat, care aduc o mulțime de beneficii și pentru sănătatea copiilor, nu doar pentru cea a adulților, spun cardiologii de la American Heart Association.

Inactivitatea fizică este un factor major de risc pentru dezvoltarea bolii coronariene. De asemenea, crește riscul de accident vascular cerebral și de alți factori de risc cardiovasculare, cum ar fi obezitatea, hipertensiunea arterială, scăderea colesterolului HDL și diabetul zaharat. American Heart Association (Asociația Americană a Inimii) recomandă copiilor și adolescenților să participe în fiecare zi la cel puțin 60 de minute de activitate fizică moderată până la viguroasă.

La ce e bună zbenguiala

Iată ce beneficii pentru sănătatea micuților aduce toată acea zbenguială în parc:

- Ajută la îmbunătățirea somnului copilului, care va adormi mult mai ușor la ora fixată de părinți după ce s-a zbenguit măcar o oră prin parc.

- Ajută la creșterea stării de spirit și a energiei copilului.

- Îl ajută pe copil să se relaxeze din stresul acumulat de-a lungul zilei. Da, și micuții trec prin situații stresante, nu doar adulții!

- Ajută la îmbunătățirea concentrației în timp ce își fac temele.

- E modalitate excelentă de a-și face preteni noi și de a socializa, ba chiar învață să și împărtă jucăriilr cu altcineva, ceea ce le va modela caracterul.

- Exercițiul fizic, combinat cu o dietă sănătoasă, îl va ajuta ca, peste ani să ducă un stil de viață sănătos și să nu cadă pradă tentației multor factori de risc, precum fumatul, alimentația nesănătoasă și multe altele. Și să nu uităm, la final, că distracția în parc le îmbunătățește și sistemul imunitar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel