Cori Grămescu despre situațiile care ne rănesc: trebuie să alegem conștient schimbarea

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Stresul  Foto: Karolina Grabowska, de la Pexels
Stresul Foto: Karolina Grabowska, de la Pexels

Nutriționistul Cori Grămescu vorbește despre situațiile care ne rănesc fie pe plan personal, fie profesional.

”Situațiile care ne rănesc și din care simțim că nu putem ieși vin la pachet cu senzația că suntem paralizați, lipsiți de resursele pentru a schimba starea de fapt, lipsiți de motivația de a ne duce la bun sfârșit planurile”, scrie nutriționistul Cori Grămescu pe rețelele sociale.

Potrivit specialistului, o astfel de situație poate fi ”confruntarea periodică cu probleme cu greutatea sau o relație bolnăvicioasă prelungită peste ani ori o prietenie toxică cu o persoană toxică. Ar mai fi păstrarea unui loc de muncă ce ne crează frustrare și nefericire, menținerea unor obiceiuri nesănătoase și orice continuum al unei situații de viață generatoare de frustrări, din care nu ieșim perioade lungi de timp”.

”În cazul unor cliente cu care am discutat despre asta vine la pachet cu sentimentul că le lipsește motivația de a reuși să își îndeplinească obiectivele, neputința implementării schimbării, frustrare și nemulțumire, incapacitatea verbalizării emoțiilor trăite. Des auzite: nu reușesc, nu pot să mă țin de treabă, îmi vine să îmi bag picioarele și să renunț la tot.

Situațiile care ne rănesc și din care nu putem ieși se traduc pentru mine în alegerea unui disconfort care ne este familiar în favoarea disconfortului cauzat de schimbarea sistemică. Fie că vorbim despre planul de a renunța la nemulțumirea cauzată de un aspect fizic nemulțumitor sau de repoziționarea sau chiar renunțarea la relații disfuncționale (fie ele sexuale, de prietenie sau profesionale). Ne e mai ușor să trăim cu durerea și nefericirea pe care le cunoaștem.Ca să ieșim din situații care ne rănesc trebuie să alegem conștient schimbarea contextului – a stilului de viață, a preocupărilor, a petrecerii timpului liber, a locului de muncă”, mai amintește Cori Grămescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel