Pastele: de ce greșim să le eliminăm din alimentație

Pastele nu ar trebuie scoase din alimentație avertizează nutriționiștii.

Nutriționistul Cori Grămescu atrage atenția asupra obiceiului unora de a scoate pastele din alimentație.

”Deși tendința este de a elimina pastele din alimentație datorită glucidelor, ele sunt un plăcute și pot fi consumate, la prânz, dacă ținem cont de câteva precauții și o rețetă pe care le voi prezenta mai departe.În timpul şedinţelor de consiliere pentru un stil de viaţă echilibrat primesc mereu întrebări despre paste. Pentru că, după mulţi ani în care ni s-a spus că nu e bine să ne apropiem măcar de glucide când vrem să slăbim, a intrat cumva în obișnuință faptul că trebuie să elimini grupe întregi de alimente din mesele zilnice, ca să pierzi din kilogramele în plus. Aşa că întrebările despre câte o reţetă de paste pentru prânz apar, inevitabil, în fiecare şedinţă de consiliere”, subliniază Cori Grămescu.

Aceasta mai amintește că ”e important să alegem produse sănătoase” și că ”putem opta pentru paste fără gluten, paste de orez, de quinoa sau de hrişcă”.

Nutriționistul Cori Grămescu recomandă o rețetă cu paste:

”Ingrediente (2 porții)

100 g de paste fără gluten (se cântăresc înainte de fierbere)

400 g de roşii cherry

două cepe albe

3-4 căţei de usturoi

10 bile de mozarella sau cuburi de caş de vacă nu foarte sărat

busuioc proaspăt

ulei de măsline

Preparare

Pastele se fierb în apă cu sare al dente, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scurg, se spală în apă rece şi se lasă deoparte până ajung la temperatura camerei. Se taie roşiile cherry în jumătăţi şi se înăbuşă în tigaia ceramică, la foc mic. Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se adăugă peste roşii, împreună cu puțină sare. Eu folosesc sare de Guerande, nefiltrată, pentru aroma intensă. Apoi, se mai adaugă o lingură de pudră de roşii uscate şi se lasă la foc mic, până se înmoaie ceapa. Se închide focul, se lasă se răcească 30 de minute şi se adăugă o lingură de ulei de măsline.

Pastele se amestecă bine cu sosul de roşii, se adăugă bilele de mozarella şi se presară busuioc proaspăt tocat. Este o salată de paste ideală pentru prânz, în zilele în care seara aveți antrenament”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy