Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Nutriționistul Cori Grămescu vorbește despre satisfacția produsă de o masă delicioasă, dar și de faptul că aceasta s-a preparat după o rețetă tradițională de...
Nutriționistul Cori Grămescu povestește, într-o postare pe rețelele sociale, despre bunica sa și mâncărurile savuroase pe care le gătea. Specialistul își amintește că ”uneori, nu doar un aliment sau masă delicioasă produc satisfacție, ci și amintirea că ele sunt după o rețetă tradițională din familie”.
Exemplul care îi vine în minte e cel al chifteluţelor cu dovlecei din copilărie.
”Stăteam cuminte la bunica mea acasă, aşteptând să se răcească minunăţiile aurii pe colţul aragazului. Adulmecam pofticioasa aromă de ceapă rumenă şi mirosul de mărar proaspăt şi chiar şi acum am imaginea clară a bucătăriei curate, răcoroase, cu mobilă albă şi perdeluţe cu dantelă la geam.
Bucătăria bunicii mele a fost întotdeauna un loc al fascinaţiei pentru mine, iar acum păstrez cu nostalgie caietul ei de prăjituri scris ordonat, desenele pentru tricotaje şi cartea de bucate transmisă în familie, din bucătărie în bucătărie şi din casă în casă. Memee, străbunica mea, făcea notiţe pe marginea cărţii cu creionul. Mama Naty, bunică-mea, nu se îndura să mâzgălească pe cărţi. Aşa că îşi punea cartonaşe cu notiţe în cartea deja îmbătrânită. Când am plecat de acasă, am luat cu mine doar cărţile. Chiar şi pe cele de bucate, iar acum îmi stau acasă, cuminţi, aşteptând să fie readuse la viaţă bogată pe care au trăit-o. Bunica mea făcea încă parte dintr-o generaţie de femei care reuşea să îmbine cu graţie şi eficiență cariera, viaţa de familie şi cea gospodărească.
A fost un cadru didactic excepţional, formând generaţii întregi de elevi. De o frumuseţe răpitoare, i se spunea Bombonică, şi, fără a fi în vreun fel exagerat de cochetă, era de o elegantă şi delicateţe înnăscută. A ştiut mereu să ţină casa în ordine. Veneau zeci de elevi pe săptămână la meditaţii acasă şi era întotdeauna ordine desăvârşită, deşi eu şi vară-mea ne jucăm isteric în biroul de studiu. Bucătăria şi gospodăria nu au avut de suferit niciodată din pricina programului ei încărcat”, povestește Cori Grămescu.
Aceasta mai amintește că bunica ei nu a gătit niciodată gras sau cu prăjeli.
”Maestră a bucătăriei dietetice şi flexitariene cu mult înainte să se inventeze termenii, a aplicat întotdeauna delicateţea şi bunul simţ din viaţă şi în pregătirea mâncării. Aşa am crescut eu, iar uneori mi se face dor de toată această lume a echilibrului şi liniştii casnice”, mai notează Cori Grămescu.
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.