Ce ar fi bine să mâncăm când călătorim cu avionul

Adisa Codruț |
Data publicării:
Călătorie
Călătorie

Tentația de a ronțăi tot felul de produse este una dintre ispite când vine vorba de călătoria cu avionul, zice nutriționistul Cori Grămescu.

Nutriționistul Cori Grămescu atrage atenția să nu ronțăim în exces și să nu ne hidratăm când vine vorba de călătorii.

”Când călătorim cu avionul, pericolul cel mai mare îl reprezintă tentația de a ronțăi tot felul de biscuiței și sandwich-uri și să bem prea puțina apă. Atunci când zburăm avem, de fapt, nevoie de legume, proteine ușor de digerat și multe lichide pentru hidratare. E bine să evităm cafeaua și energizantele în exces și să consumăm cât mai multă apă. Eu am ales supa de dovleac, salata verde și biban de mare cu dovlecei și morcov la felul principal, iar pentru desert o cană de ceai și fructe. M-am răsfățat evident cu puțină pâine caldă cu unt și un pahar de Chablis pentru o masă de prânz absolut echilibrată și foarte gustoasă”, notează Cori Grămescu pe rețelele sociale.

Nutriționista Cori Grămescu spune că mulți au o viziune ”foarte scidată” când vine vorba de dietă și alimentele la care renunță ca să slăbească.

”De foarte multe ori văd că lumea are o viziune foarte scindată când vine vorba de dietă. Fie sunt la dietă, moment în care nu mai mănâncă nimic din ceea ce le place și au o abordare foarte strictă și cu restricții foarte mari, fie zic la naiba cu toate astea și renunță. Ei bine, această abordare, între a fi atent la ce mănânci și a neglija total acest aspect, este de fapt modalitatea prin care oamenii întrețin acest yo-yo dieting în care ba sbalesc, ba se îngrașă, ceea ce face că cele mai multe persoane să spună că se regăsesc în permanentă cură de slăbire sau îngrășat după dietă.

Trebuie să știți că acest comportament, în primul rând, pleacă dintr-o credință greșită și anume că nu poți slăbi decât prin înfometare. În realitate, genul acesta de probleme sociale, care sunt absolut firești, ridică o întrebare: cum împrietenim viața noastră de zi cu zi cu conceptul de a mânca sănătos? Răspunsul este că o puteți face prin intermediul unui consilier nutrițional care, pe de-o parte știe ce face, și, pe de altă parte, nu are o abordare extremistă”, notează Cori Grămescu pe rețelele sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel