Cori Grămescu: înfometarea nu este cheia; puteți slăbi mâncând ce vă place!
Nutriționista Cori Grămescu spune că atunci când se începe o dietă mulți nu mănâncă nimic din ceea ce le place și astfel nici nu ajung să finalizeze regimul alimentar pe care și l-au propus să-l țină ca...
Nutriționista Cori Grămescu spune că mulți au o viziune ”foarte scidată” când vine vorba de dietă și alimentele la care renunță ca să slăbească.
”De foarte multe ori văd că lumea are o viziune foarte scindată când vine vorba de dietă. Fie sunt la dietă, moment în care nu mai mănâncă nimic din ceea ce le place și au o abordare foarte strictă și cu restricții foarte mari, fie zic la naiba cu toate astea și renunță. Ei bine, această abordare, între a fi atent la ce mănânci și a neglija total acest aspect, este de fapt modalitatea prin care oamenii întrețin acest yo-yo dieting în care ba sbalesc, ba se îngrașă, ceea ce face că cele mai multe persoane să spună că se regăsesc în permanentă cură de slăbire sau îngrășat după dietă.
Trebuie să știți că acest comportament, în primul rând, pleacă dintr-o credință greșită și anume că nu poți slăbi decât prin înfometare. În realitate, genul acesta de probleme sociale, care sunt absolut firești, ridică o întrebare: cum împrietenim viața noastră de zi cu zi cu conceptul de a mânca sănătos? Răspunsul este că o puteți face prin intermediul unui consilier nutrițional care, pe de-o parte știe ce face, și, pe de altă parte, nu are o abordare extremistă”, notează Cori Grămescu pe rețelele sociale.
Potrivit acesteia ar fi bine să apelăm la un nutriționist deoarece acesta ar crea un ”cadru corect nutrițional în care restricția alimentară să fie ușor de menținut în timp și un plan adaptabil, adică un aport caloric și un grad de restricție atent monitorizat care să fie eficient, sănătos și să nu vă arunce în cercul de slăbire-îngrășare”. În plus, mai spune Cori Grămescu, ”gradul de rigiditate în dietă este un predictor foarte bun al eșecului, cu cât meniul este mai rigid, mai strict, mai monoton și plictisitor, cu atât el are mai multe șanse să nu funcționeze”.
Spune și de ce:
”În primul rând, pentru că suntem oameni și, în al doilea rând, pentru că trăim o perioadă foarte complicată din punct de vedere emoțional și social. Gândiți-vă că pentru foarte mulți oameni mâncarea rămâne unul din puținele plăcerii în viață. Sunt puțini oameni care au capacitatea să cultive în mod conștient și alte tipuri de plăcere senzorială, gustativă, experiențială ș.a.m.d Trebuie să țineți cont de acest lucru și să îi cereți profesionistului cu care lucrați să vă sprijine, să vă dea idei despre cum putem să urmați în linii mari un plan nutrițional și cum să integrați momentele în care avem activități sociale ( ieșiri cu prietenii, gătitul cu familia, evenimente) cu planul vostru alimentar.
Aceste lucruri trebuie să fie prezente în orice program de management al greutății pentru a putea avea succes și, în același timp, planul de slăbire trebuie să vă permită menținerea greutății cu ușurință. Înfometarea nu este cheia, mai ales că puteți slăbi cu ușurință mâncând ce vă place!”, explică aceasta.
-
-
Simptome care arată o problemă de inimă07.12.2025, 16:27
-
-
Infecție urinară: semne pe care corpul le transmite07.12.2025, 14:06
-
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Ce trebuie să știi despre postul cu apă
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
EXCLUSIV Dieta vegetariană și de post, impact asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu oferă sfaturi importante
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.

