21 de condimente sănătoase: cum să le combini pentru mai multă savoare

Angela Sabău / 04 oct 2021 / 08:20

Iată o listă de 21 de condimente care vor da savoare mâncării. Cum să le combini pe fiecare.

Deși este în regulă să mâncați ocazional carne roșie sau diferite alimente gătite cu grăsime ori dulciuri, menținerea acestui obicei poate duce la creșterea în greutate și apoi la o mulțime de probleme de sănătate precum hipertensiune, creșterea colesterolului, a glicemiei.

Puteți, în schimb, să aromatizați mâncarea (fără carne) cu diferite ierburi aromate, condimente, care o vor face la fel de gustoasă.

Multe ierburi și condimente conțin antioxidanți, flavonoizi și alți compuși benefici care pot ajuta la controlul zahărului din sânge, a dispoziției și a inflamației.

Îmbogățiți mâncarea cu ierburi și condimente

Încercați să vă aromatizați alimentele cu unele dintre ierburile și condimentele din lista de mai jos. Cu cât folosiți mai multe ierburi și condimente, cu atât este mai intensă aroma și recompensele pentru sănătate. Și acesta este un cadou de care vă puteți bucura tot anul.

Ienibahar: Se utilizează în pâine, deserturi și cereale; se asociază bine cu mâncăruri sărate, cum ar fi supe, sosuri, cereale și legume.

Busuioc: în salate, aperitive și feluri de mâncare; savurați în pesto peste paste și în sandvișuri.

Cardamom: Bun în pâine și produse de patiserie și în mâncăruri indiene, cum ar fi curry.

Coriandru: Utilizați pentru a condimenta mâncărurile mexicane, sud-vestice, thailandeze și indiene.

Scorțișoară: Se amestecă în compoturi de fructe, deserturi la cuptor și pâine, precum și preparate sărate din Orientul Mijlociu.

Cuișoare: Bun în produse de patiserie și pâine, dar și feluri cu preparate din legume și fasole.

Chimen: accente în preparate mexicane, indiene și din Orientul Mijlociu, precum și tocănițe și chili.

Mărar: Includeți în feluri de mâncare de cartofi, salate, ouă, aperitive sau varză.

Usturoi: adăugați la supe, paste, marinade, sosuri, cereale și legume.

Ghimbir: excelent în sosurile asiatice și indiene, tocanele și cartofii prăjiți, precum și băuturile și produsele de copt.

Maghiran: Se adaugă în tocănițe, supe, cartofi, fasole, cereale, salate și sosuri.

Menta: aromă în mâncăruri sărate, băuturi, salate, marinade și fructe.

Nucșoară: Se amestecă cu fructele, produsele de patiserie și felurile de mâncare din legume.

Oregano: Delicios în mâncăruri italiene și mediteraneene; se potrivește cu roșii, paste, feluri de mâncare cu cereale și salate.

Pătrunjel: Excelent la supe, feluri de mâncare cu paste, salate și sosuri.

Ardei (verde, alb, roșu): supe de sezon, tocănițe, feluri de mâncare de legume, cereale, paste, fasole, sosuri și salate.

Rozmarin: Încercați-l în legume, salate, vinaigrete și feluri de mâncare cu paste.

Salvie: Îmbunătățește cerealele, pâinea, sosurile, supele și pastele.

Tarhon: Adăugați la sosuri, marinate, salate și mâncăruri cu fasole sau cartofi.

Cimbru: Excelent în supe, feluri de mâncare cu roșii, salate și legume și varză.

Turmeric: esențial în alimentele indiene; se combină bine cu supe, fasole și legume.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy