Coronavirus: 10 măsuri de prevenire și monitorizare a riscurilor la Universitatea de Vest din Timișoara

Universitatea de Vest din Timișoara a impus mai multe măsuri de prevenire și monitorizare a riscurilor privind COVID-19 (Coronavirus)

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) anunță că se preocupă permanent de siguranța studenților și angajaților săi și își propune să asigure un mediu sigur de învățare și de lucru în spațiile sale.

"În contextul semnalelor publice privind răspândirea cazurilor de infecție cu COVID-19 (Coronavirus), Consiliul de Administrație al UVT, întrunit astăzi, 11 martie 2020, ora 8h00, a analizat toate datele și informațiile publice și oficiale pe care le-a avut la dispoziție și a luat următoarele decizii:

1. Constituirea unui Comitet pentru Situații Speciale de Urgență al UVT (CSSU-UVT) pentru analiza, monitorizarea și reducerea riscurilor de epidemie Covid-19 (Coronavirus) în UVT. CSSU-UVT va fi permanent în contact cu autoritățile ce desfășoară activități în domeniu și, în funcție de evoluția situației, va propune adoptarea de măsuri de prevenție și limitare a riscurilor de epidemie în UVT. Contactul cu entitatea creată se va face la adresa de e-mail: [email protected].

2. Asumarea și implementarea prevederilor conținute în „Procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ în contextul confirmării unui caz/ mai multe cazuri de COVID-19" din cadrul Hotărârii nr. 6 din 6.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific, privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, emise de Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență, și a altor măsuri prevăzute de documentele oficiale emise de autoritățile statului;

3. Înlocuirea, în perioada 11-22 martie 2020, a activităților didactice desfășurate în mod standard în regim „față în față" cu activități didactice desfășurate în regim online și reprogramarea celorlalte categorii de activități conexe (conferințe științifice, conferințe publice și de alt gen, concursuri școlare, evenimente culturale, artistice și sportive, dezbateri, alte întruniri sau evenimente cu caracter public etc.) din perioada 11 – 22 martie 2020.

4. Desfășurarea, în această perioadă (11-22 martie 2020), a activităților didactice în regim online se va face utilizând facilitățile IT & C ale UVT, cadrele didactice și studenții beneficiind de suportul necesar în domeniu. Universitatea de Vest din Timișoara are la dispoziție infrastructura necesară pentru desfășurarea activităților educaționale în sistem online, utilizând platforme de e-learning. UVT dispune de un sistem integrat de platforme specializate pentru învățământ online adaptate specificului comprehensiv al instituției noastre, printre acestea putând menționa Moodle, Google Classroom sau Edmodo, precum și Google Meet sau Skype for Business pentru videoconferințe. Aceste instrumente permit transmiterea suportului de curs și a resurselor bibliografice online, comunicarea electronică dintre studenți și cadre didactice, atât prin mesaje private, cât și de tip forum, organizarea de videoconferințe, stabilirea de sarcini educaționale pentru studenți, încărcarea de teme și proiecte de către aceștia, evaluarea lor și acordarea de feedback sau desfășurarea altor activități de predare-învățare-evaluare.

5. Activitățile didactice care nu pot fi derulate în regim online vor putea fi recuperate după un grafic stabilit la nivelul fiecărei facultăți.

6. Activitățile administrative, de cercetare și cele de studiu individual, din cadrul UVT, derulate de către personalul angajat al UVT - cadre didactice și de cercetare, personal administrativ și de suport, se vor desfășura conform programului de lucru obișnuit.

7. Susținerea campaniei de informare cu privire la măsurile de prevenție necesare, prin intermediul site-ului dedicat acestor informații (https://masuripreventie.uvt.ro/), prin distribuirea de afișe informative în toate sediile universității și prin canalele de comunicare internă, prin e-mailuri către întreaga comunitate universitară (studenți, cadre didactice, angajați) cu privire la măsurile de prevenție ce trebuie respectate și implementate pentru a preveni riscurile de apariție a cazurilor de infecție cu acest virus, dar și prin amplasarea de dozatoare cu soluție dezinfectantă în principalele puncte de acces ale UVT.

8. În perioada 11-22 martie 2020 vor fi efectuate activități speciale de igienizare în toate spațiile UVT.

9. Toate mobilitățile din cadrul programelor Erasmus+ și Granturile Spațiului Economic European (SEE), atât Incoming, cât și Outgoing - se suspendă până la data de 31 martie 2020.

10. CSSU-UVT constituit la nivelul UVT va analiza permanent evoluția situației de la nivel național și local și va propune măsurile adecvate, corelate cu recomandările instituțiilor responsabile ale statului", a anuntat UVT ]ntr-un comunicat remis presei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel