Coronavirus: 355 cazuri de infecție pe vasul Diamond Princess

Adisa Codruț |
Data publicării:
vasul Diamond Princess
vasul Diamond Princess

Numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus de la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină la Yokohama, în apropiere de Tokyo, a urcat la 355, a anunțat ministrul japonez al sănătății.

„Până în prezent am efectuat teste unui număr de 1.219 persoane, iar 355 au rezultat pozitive", a declarat Katsunobu Kato în cadrul unei emisiuni matinale difuzat de postul NHK. Acest lucru înseamnă cu 70 mai multe cazuri, decât cele confirmare sâmbătă. „Din totalul acestor persoane infectate, 73 nu prezintă simptome", a precizat ministrul.

Vasul de croazieră Diamond Princess a ajuns în urmă cu o săptămână în portul Yokohama, la sud-vest de Tokyo, transportând circa 3.700 de pasageri și membri ai echipajului.

Înainte de identificarea celor 73 noi cazuri, 100 de pasageri și membri ai echipajului fuseseră spitalizați, în timp ce celelalte persoane, în special pasageri în vârstă de diferite naționalități, au rămas în carantină la bord.

În fața acestei situații, Statele Unite au anunțat sâmbătă că intenționează să trimită un avion pentru evacuarea cetățenilor americani care se găsesc la bordul pachebotului Diamond Princess, aflat în carantină de la începutul lunii februarie, notează Agerpres.

Washington a indicat într-o scrisoare adresată cetățenilor americani prezenți pe nava de croazieră că intenționează să trimită duminică un avion, adăugând că aceste persoane vor trebui să respecte apoi o carantină suplimentară de 14 zile, la sosirea în Statele Unite.

Data de plecare a acestui avion în Statele Unite nu a fost specificată, însă scrisoarea, publicată pe site-ul ambasadei Statelor Unite în Japonia, precizează că va ateriza la baza aeriană din Travis, în California.

Puțin peste 3.700 de persoane se aflau inițial pe navă, la momentul în care aceasta a ajuns în largul Yokohama, însă peste 200 de pasageri au fost diagnosticați cu noul coronavirus și au fost internați. Alți călători, care sufereau de alte afecțiuni medicale, au fost de asemenea debarcați.
Cei care se află încă la bord trebuie să continue carantina prevăzută până la data de 19 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel