Coronavirus, anticorpi: cât timp sunt imuni cei care s-au vindecat, Alexandru Rafila explică

Adisa Codruț |
Data publicării:
Test coronavirus    Foto: pexels.com
Test coronavirus Foto: pexels.com

Persoanele care s-au vindecat de coronavirus au anticorpi împotriva virusului, arată majoritatea studiilor, potrivit OMS. Totuși, acestea se pot reinfecta, în anumite condiții.

Organizația Mondiale a Sănătății continuă însă să examineze dovezile cu privire la imunitatea peresoanelor care s-aiu vindecat de SARS-CoV-2. Potrivit experților, unele dintre aceste persoane au niveluri foarte mici de anticorpi de neutralizare în sânge, sugerând că imunitatea celulară poate fi, de asemenea, critică pentru recuperare.

Începând cu 24 aprilie, niciun studiu nu a evaluat dacă prezența anticorpilor împotriva SARS-CoV-2 conferă imunitate la infecțiile ulterioare cu acest virus la om, mai precizează Organizația Mondială a Sănătății.

Președintele Societății Române de Microbiologie (SRM) și reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, explică faptul că cea mai mare majoritatea a oamenilor devin imuni, însă nu se știe pentru cât timp. Unii pot fi imuni pentru câteva luni, alții pentru câțiva ani.

„E adevărat. Dar asta nu înseamnă că nu sunt persoane imune după infecție. Noi am observat că cea mai mare parte a celor care au fost bolnavi nu se reinfectează. Sunt nenumărați anticorpi care apar după această boală, dar un singur fel de anticorpi protejează împotriva bolii, dar nu cunoaștem încă nivelul lor și nu cunoaștem persistența lor. Adică nu știm dacă după boală acești anticorpi persistă o lună, două, trei luni, trei ani sau 30 de ani”, a spus Rafila la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel