Coronavirus: armata vietnameză pune sute de cetățeni în carantină

Adisa Codruț |
Data publicării:
Teste coronavirus       FOTO: printscreen Agenția Chineză Xinhua
Teste coronavirus FOTO: printscreen Agenția Chineză Xinhua

Autoritățile vietnameze au lăsat pe seama armatei plasarea în carantină a 950 de cetățeni după reîntoarcerea în China.

Autorităţile din Vietnam au atribuit armatei plasarea în carantină a 950 de cetăţeni vietnamezi care se întorc din China, unde epidemia de coronavirus a provocat decesul a peste 420 de persoane, au relatat marţi media naţionale. Cele 950 de persoane vor fi izolate în două tabere militare situate în apropiere de Hanoi timp de cel puţin 14 zile, a anunţat postul de radio ''Voice of Vietnam''.

În relatare nu s-a specificat momentul în care aceste persoane vor reveni în Vietnam, însă s-a precizat că ele vor sosi pe aeroporturile Noi Bai din Hanoi şi Van Don din provincia Quang Ninh. ''În timpul carantinei, dacă vreuna dintre acestea prezintă simptome de febră, va fi transferată la un spital pentru tratament'', a declarat Nguyen Viet Thang, medic-şef militar din Hanoi, citat în relatare. Guvernul a declarat săptămâna trecută că ''nu a fost încurajat'' comerţul transfrontalier între Vietnam şi China, iar duminică a anunţat că va interzice toate zborurile către şi dinspre China din cauza îngrijorărilor privind răspândirea noului coronavirus.

Vietnamul a confirmat marţi un caz suplimentar de infectare cu noul coronavirus, a anunţat Ministerul Sănătăţii, ceea ce aduce numărul total al cazurilor confirmate la nouă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel