Coronavirus, asistent medical șef, cercetat: a făcut instructaj personalului, fără a respecta protocolul

Adisa Codruț |
Data publicării:
Decizia instanței
Decizia instanței

Un asistent medical șef este cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce a fost filmat instruind personalul medical, fără a respecta normele în vigoare.

Asistentul medical şef la Corpul B al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila este cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a fost filmat şi fotografiat pe holul unităţii în timp ce instruia personalul din subordine privind procedurile combaterii virusului COVID-19, fără a fi respectate normele de distanţare fizică, scrie agerpres.ro. Scena în care asistentul şef nu a respectat protocolul impus de autorităţi în astfel de cazuri a fost filmată şi fotografiată la începutul acestei luni, imaginile respective fiind postate pe reţelele de socializare.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, dosar care a fost înregistrat, pe 28 aprilie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila. „În fapt, s-a reţinut că, în data de 7 aprilie, într-o unitate spitalicească de pe raza municipiului Brăila, un angajat cu atribuţii de coordonare a convocat la o instruire o parte a personalului instituţiei, fără a fi respectate măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea coronavirusului, în condiţiile în care în acea unitate era internată o persoană infectată cu COVID-19. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale”, se arată într-un comunicat al Biroului de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

După ce imaginile au devenit publice pe reţelele de socializare, prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc, a solicitat conducerii SJU demiterea asistentului şef. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel