Coronavirus, asistentul internat la Timișoara. Ministrul Costache: Vom avea un rezultat în seara asta

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul Sănătății Victor Costache și secretarul de stat, Horațiu Moldovan  FOTO DC Medical
Ministrul Sănătății Victor Costache și secretarul de stat, Horațiu Moldovan FOTO DC Medical

Ministerul Sănătății Victor Costache a precizat, într-o conferință de presă, că în această seară se va avea o confirmare sau infirmare privind suspiciunea de coronavirus în cazul asistentului medical adus la Timișoara.

Coronavirus, asistent. Ministrul Sănătății Victor Costache a declarat, într-o conferință de presă, că în această seara se va da publicității rezultatul în cazul asistentului din Timișoara suspect de coronavirus. ”Vom avea un rezultat de la (n. r. Institutul) Matei Balș în jurul orei 21.00”, a afirmat ministrul.

Potrivit procoalelor existente, primii zece pacienți bolnavi de coronavirus, confirmați, ar urma să fie tratați la București, într-o unitate medicală de nivelul patru de siguranță. ”E dotată după ultimele standarde”, completează Victor Costache despre locul amenajat pentru tratarea eventualelor cazuri de coronavirus detectate pe teritoriul României. 

Acesta a mai precizat că săptămâna trecută s-a dat și o ordonanță de urgență care reglementează măsurile și pașii de urmat în cazul confirmării vreunui caz de coronavirus. ”E important ca populația să știe că suntem bine pregătiți”, a subliniat ministrul Costache.

Coronavirus. Cine este tânărul asistent 

Tânărul suspect de coronavirus are 25 de ani, este asistent medical în Germania și a ajuns marți noaptea cu simptome de coronavirus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Acesta ar fi îngrijit o familie cu simptome de coronavirus în Germania și s-ar fi reîntors acasă pe 7 februarie.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţiose din Timişoara, Virgil Musta, declara presei că tânărul asistent are o stare generală bună, ”nu a mai făcut febră şi are o uşoară simptomatologie pulmonară şi este sub strictă observaţie”. La unitatea medicală din Timișoara, unde a fost adus acesta, a fost izolat, i-au fost recoltate probe biologice și trimise la București.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel