Coronavirus: Autorităţile americane autorizează folosirea antiviralului remdesivir

Adisa Codruț |
Data publicării:
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences

Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a acordat companiei de bio-farmaceutice Gilead Sciences autorizaţia de utilizare a medicamentului său antiviral experimental remdesivir, remediu ce scurtează durata de refacere a pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

"Sunt bucuros să anunţ că Gilead a obţinut din partea FDA autorizaţia de utilizare în regim de urgenţă pentru remdesivir", a declarat preşedintele american Donald Trump vineri la Casa Albă, potrivit AFP.

Potrivit Agerpres, în cadrul unei întâlniri în Biroul Oval cu preşedintele SUA, directorul executiv al companiei, Daniel O'Day, a calificat decizia drept un prim pas important şi a anunţat că Gilead Sciences donează 1.5 milioane de fiole pentru a ajuta pacienţii. Vicepreşedintele Mike Pence a anunţat că cele 1.5 milioane de fiole vor începe să fie distribuite în spitale luni.

Gilead anunţase miercuri că medicamentul a ajutat la îmbunătăţirea rezultatelor pentru pacienţii cu COVID-19 şi a furnizat date care sugerează că remdesevirul a acţionat mai bine atunci când a fost administrat cât mai devreme după infectare.

Acest medicament experimental a fost iniţial creat pentru vindecarea bolnavilor care suferă de febra hemoragică Ebola.

Conform unui studiu realizat de Institutele de sănătate americane (NIH), remdesevirul scurtează cu câteva zile perioada de refacere a pacienţilor care suferă de COVID-19.

Pieţele financiare au înregistrat fluctuaţii în ultimele săptămâni, după publicarea mai multor studii care au prezentat o imagine mixtă a eficacităţii acestui medicamen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel