Coronavirus, bilanț: Peste 60.000 de oameni s-au îmbolnăvit până acum

Angela Sabău / 13 feb 2020 / 08:59
Coronavirus
Coronavirus

Bilanțul epidemiei cauzate de coronavirus arată că numărul persoanelor care s-au infectat a depășit 60.000, peste 1.300 au murit din această cauză, iar peste 6.000 de oameni s-au vindecat.

Evoluția epidemiei poate fi urmărită în timp real pe o pagină de web special creată, unde datele arată că numărul celor infectați a ajuns la 60.332 de oameni, în timp ce numărul celor care au murit din această cauză a ajuns la 1.369. Pe de altă parte, îmbucurător este faptul că numărul celor care s-au vindecat a ajuns la 6.061, o cifră care înregistrează o creștere semnificativă în fiecare zi.

Cea mai mare parte a îmbolnăvirilor au loc în China, 59.807 dintre cazuri fiind înregistrate acolo.

Pagina de web a fost special creată special pentru epidemia de CORONAVIRUS de către specialiștii americani de la John Hopkins  (Coronavirus 2019-nCoV Global Cases by Johns Hopkins CSSE) unde pot fi urmarite în timp real datele colectate de OMS (Organizația Mondială a Sănătății), CDC (Centrele americane pentru Prevenirea Bolilor și Control), ECDC (Centrul European pentru Pevenirea Bolilor și Control), NHC (Comisia Națională Chineză de Sănătate) și DXY (comunitatea online a medicilor și farmaciștilor chinezi).

În România nu avem niciun caz confirmat de coronavirus.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy