Coronavirus: Carantina pe nava Diamond Princess, măsură discutabilă. Prea mulți oameni infectați

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Pasagerii neinfectati coboarau, rând pe rând de pe navă și erau transportați cu autocarele
Pasagerii neinfectati coboarau, rând pe rând de pe navă și erau transportați cu autocarele

Cercetătorii au ajuns la concluzia că punerea în carantină a pasagerilor de pe nava Diamond Princess a dus la infectarea mai multor persoane.

Nava de croazieră Diamond Princess a fost ținută în carantină timp de peste două săptămâni, rezultând în mai mulți pasageri infectați cu coronavirus decât dacă aceștia ar fi fost debarcați imediat. Adică exact invers decât s-a intenționat, arată un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Umeå din Suedia.

„Rata de infecție la bordul navei a fost de aproximativ patru ori mai mare decât ceea ce se poate observa pe uscat în zonele cele mai rău infectate din China. O cauză probabilă este cât de apropiați stau unii de alții la bordul unei nave", spune Joacim Rocklöv, profesor de epidemiologie la Universitatea Umeå și autorul principal al articolului publicat în Journal of Travel Medicine (link studiu)

619 pasageri infectați cu Covid-19

După ce o persoană care călătorea pe nava de croazieră Diamond Princess a debarcat în Hong Kong și a fost testată pozitiv pentru coronavirus – Covid-19, autoritățile japoneze au decis oprescă cei 3.700 de pasageri de la bord să părăsească nava atunci când aceasta a ajuns la Yokohama. Japonezii au ținut nava în carantină până la 19 februarie. Pasagerii care prezentau semne de boală erau, pe cât posibil, separați de ceilalți pasageri de la bord. La finalul perioadei de carantină, 619 pasageri erau infectați cu coronavirus.

„Dacă nava ar fi fost imediat evacuată la sosirea în Yokohama și pasagerii care erau pozitivi cu coronavirus și cei potențial infectați din zona de risc ar fi fost îngrijiți, scenariul ar fi arătat cu totul altfel. Calculele noastre arată că doar în jur de 70 pasagerii ar fi fost infectați. Un număr care este foarte scăzut din cei peste 600 de pasageri în care au rezultat în urma carantinei. Măsura de precauție a punerii întregii nave sub carantină era de înțeles, dar din cauza riscului ridicat de transmitere a infecției pe navă, decizia este acum discutabilă", a arătat Joacim Rocklöv.

În același timp, studiul arată și că este posibil ca dacă măsurile de izolare a celor care puteau fi purtători ai coronavirusului nu ar fi fost luate la bord, alte 2.300 de persoane ar fi putut fi infectate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel