Coronavirus, de ce sunt mai bune spitalele pavilionare față de cele monobloc. Prof dr Bogdan Popescu explică

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Medic
Medic

Prof dr Bogdan Popescu, prorector Cooperare europeană și internațională UMF București, a vorbit la o dezbatere online și despre avantajele pe care le aduc spitalele pavilionare în lupta contra noului coronavirus. 

Spitalele pavilionare. Bogdan Popescu, prorector Cooperare europeană și internațională UMF București și profesor de Neurologie la Spitalul Colentina, a vorbit, la o dezbatere online organizată de DC Media Group, despre transformările prin care trece Spitalul Colentina pentru a trata pacienții cu COVID-19 care au și comorbidități.

”Este spital suport, a intrat într-o serie de transformări pentru că nu e spital de Boli Infecțioase. (...) Sperăm să asigurăm asistența medicală pentru un număr cât mai mare de pacienți care vor avea nevoie de noi. (…) Spitalul Colentina s-a golit complet. În momentul de față nu mai există pacienți internați la Colentina.

(…) Spitale pavilionare – oferă acest avantaj al posibilității de a separa și controla mult mai bine în funcție de fiecare clădire în parte. Un spital care e monobloc e mai greu de supravegheat”, afirmă prof dr Bogdan Popescu.

Acesta a mai amintit că Spitalul Colentina are avantajul proximității cu Institutul Matei Balș, anjagații primei unități medicale fiind instruiți. ”Institutul Matei Balș va apela atunci când există o comorbiditate specifică la Spitalul Colentina. (…) Spitalul Colentina acoperă o parte dintre specialități, nu toate; nu e inclusă Psihiatria printre ele – medicii psihiatri vor lucra în ambulator”, detaliază prof dr Bogdan Popescu.  

Medicul a mai vorbit despre un mesaj venit dinspre psihologi și psihiatri: ”A apărut un mesaj care arată o solidaritate extraordinară a colegilor noștri psihiatri sau psihologi și care este destinat medicilor în sensul în care este o listă de colegi psihoterapeuți care își pun la dispoziție pro bono consultanță specială pentru personalul medical care trece prin niște momente diverse, chiar și panică. Oamenii reacționează diferit în astfel de situații, știm cu toții. (…) Este firesc ca în fața unei amenințări față de care nici nu ști cât de protejat ești, nici cum va evolua situația, ai o familie acasă. Este normal să apară în rândul personalului medical o astfel de reacție”, a arătat prof dr Bogdan Popescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel