Coronavirus din China. Călătorii, controlați să nu fie infectați pe 3 aeroporturi americane

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Aeroport
Aeroport

Autoritățile americane au luat măsuri după ce cazuri de infecție cu coronavirus eu fost „exportate” în Thailanda și Japonia, deși SUA are deocamdată risc scăzut de a „importa” boala. Pe trei aeroporturi internaționale se face screening!

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și Department of Homeland Security's Customs and Border Protection (CBP) au luat măsuri de securitate stricte pentru a detecta călătorii bolnavi care vin în Statele Unite ale Americii, cu zboruri directe sau cu conexie din Wuhan, China. Alerta vine ca un răspuns la focarul din China cauzat de un nou coronavirus (nCoV 2019), cu cazuri exportate deja în Thailanda și Japonia.

Începând cu 17 ianuarie, călătorii din Wuhan sunt supuși screeningului la intrarea pe teritoriul SUA pentru simptomele asociate cu 2019-nCoV pe trei aeroporturi americane (cele care primesc majoritatea călătorilor din Wuhan, China): San Francisco (SFO), New York (JFK) și Los Angeles (LAX).

Măsuri prevenitive

„Pentru a proteja și mai bine sănătatea publicului american în timpul emergenței acestui nou coronavirus, CDC a început screeningul de intrarea în țară pe trei porturi aeriene. Investigațiile privind acest nou coronavirus sunt în desfășurare și monitorizăm și răspundem la această situație, care este în evoluție ", a declarat dr Martin Cetron, director al Diviziei de migrație globală și carantină al CDC.

Pe baza informațiilor actuale, riscul de la 2019-nCoV pentru publicul american este considerat a fi scăzut deocamdată. Cu toate acestea, CDC ia măsuri proactive.

Screeningul face parte dintr-o abordare stratificată folosită, alături de alte măsuri de sănătate publică deja în vigoare, pentru a detecta călătorii care sunt bolnavi (cum ar fi detectarea și raportarea călătorilor bolnavi de către companiile aeriene în timpul călătoriilor și trimiterea călătorilor bolnavi care sosesc într-un port de intrare din SUA la CBP) pentru a încetini și a reduce răspândirea oricărei boli în Statele Unite.

Au suplimentat personalul stațiilor de carantină

CDC a suplimentat cu aproximativ 100 de oameni personalul pe SFO, JFK și LAX, pentru buna funcționare a stațiilor de carantină pe care le are pe aceste aeroporturi.

Conform CDC, oficialii din domeniul sănătății din China au raportat că majoritatea pacienților infectați cu 2019-nCoV au avut o expunere la o mare piață unde erau comercializate și animale vii, sugerând că acesta este posibil să fie un virus care a sărit bariera speciilor, pornind de la animale și infectând oamenii. În plus, autoritățile chineze au raportat că sunt monitorizate câteva sute de cadre medicale care au grijă de pacienți din focar și nu s-a observat nicio răspândire a acestui virus de la pacienți la aceștia, deocamdată. Cu toate acestea, notează CDC, există indicii că s-a putut produce o răspândire limitată de la persoană la persoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel