Coronavirus. Doi medici de la Spitalul Gerota, în stare critică

Doi medici care lucrează pe secţia de la Terapia Intensivă de la Spitalul MAI Gerota sunt în stare critică, după infectarea cu noul coronavirus. 

"Sunt ventilate mecanic, au prognostic rezervat în acest moment. Colegii lor şi ai noştri, medicii, fac toate eforturile pentru a le salva", a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, la Antena 3.

Doctorițele au fost duse la Institutul C.C. Iliescu, unde au fost intubate, potrivit Antena 3. Au doar 40 de ani şi niciuna nu are alte probleme medicale.

 

Aseară, în presă și pe rețelele sociale a apărut informația falsă că șefa Secției ATI de la Spitalul de Urgență Profesor Doctor Dimitrie Gerota ar fi pierdut războiul cu COVID-19. 

Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat jurnaliștii, la 00:20, că: "Pot să vă spun tuturor că nu este adevărat (n.r. că a pierdut lupta cu viața șefa Secției ATI de la Gerota). Este în stare critică, dar este în viață. Acum am primit cert confirmarea".

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel