Coronavirus - Două mari companii aeriene americane au anunţat suspendarea zborurilor către Hong Kong

Avion
Avion

Două mari companii aeriene americane, United şi American Airlines, au anunţat miercuri suspendarea temporară a zborurilor lor către Hong Kong, unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume, a doua zi după anunţarea unui prim deces cauzat de noul coronavirus pe acest teritoriu.

United Airlines a declarat că va înceta să deservească aeroportul din Hong Kong începând de sâmbătă până pe 20 februarie, indicând o scădere accentuată a numărului de pasageri. La rândul său, American Airlines a explicat că şi-a suspendat deja zborurile, tot până la 20 februarie, notează Agerpres.

Cele două companii îşi întrerupseseră deja zborurile spre China continentală, unde noul coronavirus, apărut în decembrie, a ucis deja 490 de persoane şi a infectat peste 24.300.

Zeci de companii aeriene internaţionale şi-au întrerupt legăturile aeriene cu China continentală în încercarea de a stopa răspândirea acestei pneumonii virale, care a fost identificată la aproape 200 de persoane din peste 20 de ţări.

Decizia de a nu mai deservi aeroportul din Hong Kong, unul dintre primele zece din lume în termeni de trafic de pasageri, vine într-un moment în care acest teritoriu chinez semi-autonom este la rândul său afectat de epidemie.

Astfel, 18 cazuri de contaminare au fost înregistrate în fosta colonie britanică, unde autorităţile au anunţat marţi primul deces al unei persoane care suferea de coronavirus.

Responsabilii sanitari din Hong Kong au declarat marţi că există din ce în ce mai multe dovezi de cazuri de transmisii locale, afectând persoane care nu au călătorit recent în China continentală.

De asemenea, autorităţile au anunţat că peste 1.800 de pasageri şi membri ai personalului unei nave care a acostat în Hong Kong miercuri sunt reţinuţi la bord pentru a fi testaţi pentru coronavirus, după ce unii au acuzat febră. Nava de croazieră, World Dream, operată de Dream Cruises, a putut acosta în Hong Kong după ce i-a fost refuzată intrarea marţi în portul Kaohsiung din sudul Taiwanului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel