Coronavirus: evoluția pacienților din România, informații de ultimă oră

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:

Starea de sănătate a pacienților din România infectați cu coronavirus se ameliorează. Trei dintre cei șapte infectați au fost declarați vindecați, iar patru se mai află internați la spital. 

Trei persoane sunt declarate vindecate de coronavirus în România, din totalul celor șapte infectate. Unul a fost externat, iar alții doi sunt încă sub observație medicală, în spital, conform deciziei medicilor din Timișoara.
Cei patru pacienți care sunt încă purtători ai virusului sunt internați în unități medicale din Timișoara, Cluj-Napoca și Iași. Starea de sănătate a tinerilor de 16 ani internați la Timișoara este bună, neavând simptome.
Pacienții internați la Iași și Cluj - Napoca prezintă o stare de sănătate ameliorată față de momentul internării în spital.

Român depistat pozitiv, în Italia

De asemenea, un cetățean român a fost depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul Italiei. Potrivit autorităților italiene, femeia a contactat o formă ușoară, este în stare bună și a fost plasată în carantină la domiciliu.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 21 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.158 persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală. Așadar, în cursul zilei de ieri au ieșit din carantină instituționalizată 14 persoane, ale căror teste au fost negative la infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

În cursul zilei de ieri, 5 martie, au fost înregistrate 96 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.086 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.
„Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20”, se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

Situația la nivel european

La nivel european, până la data de 5 martie 2020, au fost raportate 4.197 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.
Italia este țara europeană cea mai afectată, cu 3.089 (+587) și 107 (+27) decese. 276 sunt vindecate. De asemeena, Franţa a înregistrat 285 (+73) de cazuri de îmbolnăvire, cu  412 decese, iar Germania, cu  262 (+66) cazuri,  0 decese și 16 cazuri vindecate. Spania are, de asemenea, 200 (+49) de cazuri, cu 1 deces (+1) și 2 cazuri vindecate, în timp ce în Regatul Unit sunt 85 (+34) de cazuri, 0 decese și  8 cazuri vindecate, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. Datele din paranteze reprezintă numărul de cazuri noi, în intervalul 4-5 martie

La nivel global sunt înregistrate 95.315 (+2.266), cu 3.282 (+80) decese și 53.783 (+2.757)de cazuri vindecate, conform datelor publicate de către Johns Hopkins CSSE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel