Coronavirus, Italia: încă un oficial, testat pozitiv

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Teste coronavirus       FOTO: printscreen Agenția Chineză Xinhua
Teste coronavirus FOTO: printscreen Agenția Chineză Xinhua

Coronavirus: încă un oficial italian a fost testat pozitiv. Este vorba despre președintele regiunii Piemont, din nord-vestul țării, Alberto Cirio.

Preşedintele regiunii Piemont, din nord-vestul Italiei, Alberto Cirio, a fost testat pozitiv pentru coronavirus, a anunţat duminică postul de stat RAI, el devenind al doilea preşedinte regional care se îmbolnăveşte în doar 24 de ore, arată surse citate de agerpres.ro. Informaţia a fost confirmată chiar de Cirio, care a scris pe reţelele sociale că se simte bine şi că s-a activat protocolul de izolare şi control al persoanelor apropiate. Cirio s-a supus unei testări, la fel ca şi restul preşedinţilor regionali care au participat la o reuniune cu guvernul la 4 martie.

El a explicat că şi-a făcut testul ca măsură de precauţie, dat fiind că nu prezenta niciun fel de simptome, şi a profitat de ocazie pentru a le reaminti concetăţenilor săi „necesitatea de a respecta normele în vigoare pentru a evita contagierea”. Echipa sa a anunţat totodată că Cirio va continua să lucreze, dar de la distanţă şi aflat în continuă comunicare cu colaboratorii săi.

Piemont, cu capitala la Torino, a fost a patra regiune cel mai grav afectată în Italia de epidemia de coronavirus, declanşată luna trecută. Guvernul de la Roma a pus în carantină cinci provincii din Piemont - Alessandria, Asti, Novara, Vercelli şi Verbano-Cuscio-Osola.

Tot în Lombardia, întreaga conducere regională este izolată după un caz confirmat de coronavirus la un colaborator. Totodată, a fost testată pozitiv şi Patrizia Barberi, primăriţa din Piacenza, unul dintre cele mai afectate oraşe din regiunea Emilia-Romagna.

Sâmbătă, preşedintele regiunii Lazio (centru, a cărei capitală este Roma), Nicola Zingaretti, care este şi şeful Partidului Democrat din Italia (aflat la guvernare în Italia împreună cu Mişcarea Cinci Stele, M5S), a anunţat că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Şi el fusese prezent la reuniunea din 4 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel