Coronavirus: mama pozitivă, bebelușul născut prematur

Adisa Codruț |
Data publicării:
Nou-născuți
Nou-născuți

Un nou-născut prematur a cărui mamă a fost testată pozitiv la coronavirus a fost transferat de la Maternitatea Elena Doamna la Maternitatea Cuza Vodă din Iași. Bebelușul a avut un kilogram la naștere.

Un nou născut a fost transferat, miercuri, de la Maternitatea Elena Doamna la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi, la scurt timp după ce a fost născut prematur, mama sa fiind infectată cu coronavirus.
Gabriel Martinescu, managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Elena Doamna din Iaşi, a declarat că băieţelul avea la naştere o greutate de o mie de grame, el fiind născut după şase luni şi jumătate de sarcină, potrivt agerpres.ro. Mama copilului, o femeie de 20 de ani, este din judeţul Vaslui, şi a fost transferată la Iaşi de pe 16 aprilie, după ce a fost confirmată ca fiind infectată cu noul coronavirus.
Potrivit sursei citate, în timpul sarcinii femeia nu a fost niciodată la un consult medical de specialitate.
„Este vorba de o gravidă în vârstă de 20 de ani, cu vârstă gestaţională de 26 de săptămâni, care s-a prezentat iniţial la Spitalul Judeţean Vaslui cu membrane rupte, după care a fost redirecţionată către noi. Astăzi a trebuit să intervenim pentru a salva copilul. Mama este bine, este stabilă hemodinamic, copilul la fel. El este în centrul regional de neonatologie. Sperăm că va fi bine. Sunt emoţii şi pentru noi, pentru că suntem supuşi riscurilor de infectare, şi pentru copil deoarece a fost născut prematur şi a avut o greutate de o mie de grame. Noi sperăm că va fi bine”, a declarat managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Elena Doamna.
Nou născutul a fost transferat cu ajutorul unui echipaj SMURD de la Maternitatea Elena Doamna, unde a fost născut, la Maternitatea Cuza Vodă, unde se află un centru regional de neonatologie, dotat şi cu un incubator pentru bebeluşii care au nevoie de terapie intensivă de nivel înalt.
Potrivit prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, se fac investigaţiile medicale necesare pentru a afla dacă nou născutul este infectat şi el cu noul coronavirus.
„Se fac testele în cazul bebeluşului. Decizia o iau neonatologii în momentul în care se recoltează, apoi este urmărit, protocolul fiind similar adulţilor care sunt pozitivi. Dar aşa cum am aflat din experienţa altor ţări, există şanse mici ca bebeluşii născuţi din mame COVID pozitive să fie şi ei pozitivi”, a mai spus Diana Cimpoeşu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel