Coronavirus: medici și asistente din Hong Kong protestează

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic
Medic

În Hong Kong, peste o mie de oameni din personalul medical au intrat în grevă luni, 3 februarie, nemulțumiți că autoritățile au închis frontierele cu China ca să prevină răspândirea noului coronavirus. 

Coronavirus, Hong Kong. Peste 1.000 de lucrători din domeniul sanitar din Hong Kong au intrat în grevă, luni, pentru a pune presiune pe autorităţile guvernamentale în vederea închiderii frontierelor cu China continentală cu scopul de a preveni răspândirea noului coronavirus, care îşi are originea în oraşul Wuhan. Uniunea care a organizat greva, Alianţa Angajaţilor Autorităţii Spitalelor a anunţat că, în cazul în care Guvernul nu dă curs cererilor personalului medical până la ora 18:00 (10:00 GMT), liderii sindicali vor solicita altor 6.000 de membri să intre în grevă pentru restul săptămânii.

Un tehnician medical identificat drept doamna Kwong, care a luat parte la grevă la Spitalul Queen Mary, a declarat că ea şi mulţi dintre colegii săi sunt ''total dezamăgiţi'' de decizia liderului Hong Kong, Carrie Lam, de a nu avea duminică o întrevedere cu lucrătorii din domeniul sanitar din partea sindicatului pentru a discuta despre îngrijorările acestora. ''Oferim şansa de a comunica şi exact asta a spus Carrie Lam, că este dispusă să asculte publicul, dar când îi oferim şansa, ea refuză. Guvernul şi spitalele nu au furnizat suficiente resurse pentru a duce acest război'', a spus Kwong. Cincisprezece cazuri de contaminare cu pneumonia virală au fost confirmate luni pe acest teritoriu, multe provenind din China unde virusul a ucis peste 360 de persoane, potrivit Agerpres.

Greva survine în condiţiile în care guvernul de la Hong Kong, loial Beijingului, a refuzat să îşi închidă complet graniţa cu China continentală. Autorităţile estimează că o astfel de măsură ar fi discriminatorie, dăunătoare economiei şi contrară recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Populaţia din Hong Kong rămâne profund marcată de epidemia de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS) care a ucis 299 de persoane în 2003 pe acest teritoriu. Guvernul din Hong Kong a solicitat lucrătorilor grevişti să ''îşi reconsidere decizia, să continue să protejeze Hong Kong cu profesionalism şi să câştige împreună lupta împotriva bolii''.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel