Germania se aşteaptă ca un vaccin împotriva noului coronavirus să fie dezvoltat în câteva luni

Ministrul german al cercetării, Anja Karliczek, a declarat vineri că se aşteaptă ca un vaccin împotriva noului coronavirus (2019-nCoV) să fie dezvoltat în câteva luni.

"Dacă vrem să controlăm această boală, atunci este bine să avem un vaccin într-un timp relativ scurt, şi credem că acest lucru se va întâmpla în câteva luni", a declarat Anja Karliczek în cadrul unei conferinţe de presă.

Oficialul german a făcut aceste declaraţii după ce compania biofarmaceutică CureVac AG şi Coaliţia pentru Inovaţii în vederea Prevenirii Epidemiilor (CEPI) au anunţat că lucrează împreună pentru a dezvolta un vaccin împotriva noului coronavirus, apărut prima dată în luna decembrie în China.

Numărul de pacienţi contaminaţi se apropie de 10.000 în China continentală (excluzând Hong Kong şi Macao) şi depăşeşte numărul celor afectaţi în perioada epidemiei de SARS (sindromul respirator sever acut) din 2002-2003. Epidemia de coronavirus a provocat până acum moartea a 213 persoane în China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel