Coronavirus, numărul infecțiilor a crescut din nou: ce riscăm

Adisa Codruț |
Data publicării:
COVID-19, infecție
COVID-19, infecție

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus a crescut din nou. De la relaxarea măsurilor este a doua oară când se înregistrează o creștere a numărului de cazuri.

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus a crescut din nou în ultimele 24 de ore. Este pentru a doua oară când se înregistrează cifre de aproape 200 de cazuri noi pe zi, de la relaxarea măsurilor de distanțare socială. 
De ieri până azi s-au înregistrat 197 e noi cazuri de infecții, iar la ATI sunt internați 182 de pacienți, conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spunea la două zile după relaxara măsurilor că dacă evoluția va fi nefavorabilă, ne vom întoarce la restricții mai severe. „Reamintesc precauțiile și regulile trebuie să rămână de bază. Sunt 14 zile în care noi urmărim evoluția. Dacă această evoluție e nefavorabilă vom reinterveni și vom impune restricții. Dacă e favorabilă atunci putem să ne gândim și la alte relaxări”, spunea el în 17 mai.

De la 1 iunie se așteaptă trecerea la o nouă fază a relaxării măsurilor, respectiv redeschiderea teraselor, urmând ca din 15 iunie să se descidă și restaurantele și plajele. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel