Coronavirus, România: 18 dosare penale pentru cei care au încălcat regulile de carantină sau izolare

Dana Lascu |
Data publicării:

Persoanele care nu respectă regulile carantinei sau ale izolării la domiciliu se aleg cu dosare penale și s-ar putea trezi în pușcărie.

Autoritățile române nu glumesc. Azi-noapte, la o conferință de presă, ministrul de Internet, Marcel vela, atrăgewa atenția că persoanele care ascund faptul că vin din zone în carantină din țările afectate sau cele care nu respectă regimul de izolare la domiciliu sau de carantină vor intra sub incidența legii penale. 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, astăzi, că deja au fost deschise 18 dosare penale pentru infracțiunea de zadarnicire a combaterii bolilor.

Conform Codului Penal, cei care încalcă regulile riscă: 

„(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda".

Cel puțin 3 persoane au fost amendate deja pentru că nu au respectat regulile, una cu 10.000 de lei, iar alte două cu câte 20.000 de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel