Coronavirus, România: 37 de persoane în carantină, mii sunt izolate. Situația oficială

Dana Lascu / 03 Martie 2020 / 17:39
Autoritățile italiene încearcă oprească răspândirea Covid-19. Foto: Corriere della Serra
Autoritățile italiene încearcă oprească răspândirea Covid-19. Foto: Corriere della Serra

Ministerul Sănătății a anunțat că pe lângă cele 4 persoane infectate cu coronavirus (Covid-19), 37 de români sunt în carantină. A crescut și numărul celor izolați la domiciliu

„Până la data de 3 martie au fost prelucrate, în cele cinci centre de la nivel național, 551 de probe prelevate de la persoanele care au sosit în România din zone afectate sau care au intrat în contact cu cele patru persoane confirmate ca fiind infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre acestea doar 4 au ieșit pozitive, restul de 547 de probe analizate fiind cu rezultat negativ, adică persoanele testate nu sunt purtătoare ale virusului", a anunțat, oficial, Ministerul Sănătății.

În continuare, la nivel național sunt în carantină instituționalizată 37 de persoane, iar 9.639 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Cele cinci persoane internate la Spitalul clinic CF Constanța au fost scoase din carantină instituționalizată și transportate la domiciliu pentru a continua perioada de izolare.

Această decizie a fost luată după ce ultimele două teste, efectuate la interval de 24 de ore între ele, ieri și astăzi, au avut rezultat negativ.

Cetățenilor care sunt monitorizați la domiciliu li se recomandă să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spațiile stabilite și să păstreze permanent legătura cu autoritățile sanitare din zona în care se află.

„Primul pacient diagnosticat pe teritoriul României ca fiind infectat cu virusul COVID-19 a fost declarat vindecat și urmează să fie externat. Precizăm că cele trei persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în unități spitalicești de specialitate din Cluj-Napoca și Timișoara și sunt în stare stabilă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE 0800 800 358. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la o linia dedicată +4021.320.20.20”, mai arată reprezentanții Ministerului Sănătății.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy