Coronavirus: Suedia şi Danemarca suspendă imunizările cu vaccinul Moderna pentru persoanele tinere

Angela Sabău |
Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Suedia şi Danemarca au impus miercuri limite de vârstă pentru imunizarea cu serul Moderna, după ce au constatat efecte adverse grave la tinerii vaccinați cu acest ser.

Suedia şi Danemarca au impus limite de vârstă pentru persoanele care doresc să se imunizeze cu vaccinul anti-COVID-19 produs de Moderna. Astfel, în Danemarca, serul nu mai este disponibil pentru tinerii cu vârsta sub 30 de ani, arată surse citate de Agerpres.
Autorităţile medicale din Suedia au suspendat utilizarea vaccinului Moderna până la 1 decembrie, pentru toate persoanele născute după anul 1991, ca măsură de precauţie.

Motivul constă în descoperirea unui risc crescut de efecte secundare, precum inflamaţia muşchiului cardiac (miocard) sau a membranei cardiace (pericard), au explicat miercuri oficialii suedezi.

Totuşi, riscul de a suferi astfel de manifestări medicale este extrem de scăzut, au adăugat ei. În schimb, persoanele care fac parte din grupa de vârstă afectată de noua decizie vor primi vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer-BioNTech.

În Suedia, vaccinurile anti-COVID-19 sunt oferite tuturor persoanelor cu vârste de peste 12 ani, în timp ce limita de vârstă impusă în Danemarca este de 18 ani.

Până în prezent, 84% din totalul rezidenţilor suedezi de peste 16 ani au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, iar aproape 78% dintre ei au fost vaccinaţi cu schemă completă.

Danemarca s-a bazat pe argumente similare şi a anunţat că persoanele care nu mai sunt eligibile pentru vaccinul Moderna vor primi vaccinul Pfizer-BioNTech. Autorităţile daneze au accentuat totuşi faptul că vaccinul Moderna este un ser eficient, care joacă un rol important în campania naţională de vaccinare.

În Danemarca, aproximativ 76% din totalul rezidenţilor au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19 şi aproape 75% au fost vaccinaţi cu schemă completă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel