Coronavirus: Vitamina C nu „face minuni” în cazul infecției

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Lămâia trebuie consumată normal, spune medicul
Lămâia trebuie consumată normal, spune medicul

Vitamina C nu „face minuni” în cazul infecției cu noul coronavirus. Cel puțin până în prezent nu a fost dovedit acest „efect miraculos”, spun medicii. 

Vitamina C este cunoscut de toată lumea ca având efecte benefice în cazul afecțiunilor numite generic răceli. Oricine a suferit de o gripă sau răceală a folosit vitamina C. În cazul noului coronavirus însă, medicul Mihail Pautov scrie pe blogul său că cel puțin până în prezent nu există dovezi care să confirme efectul benefic al acesteia în cazul infecției cu COVID-19.

Mai mult, el dă și surse ale acestui „folclor”, care spune că vitamina C ar „face minuni” împotriva noului coronavirus. „Vitamina C NU nu îți oferă super puteri împotriva Coronavirusului! Totul a început de la un studiu clinic efectuat la Spitalul Zhongnan din cadrul Universității Wuhan, unde pacienții cu simptome severe au primit doze extrem de concentrate de vitamina C, pe cale intravenoasă. De ce nu are rost să bei apă cu lămâie sau să iei suplimente de vitamina C pentru prevenție în această perioadă? În primul rând, pentru că studiul de mai sus nu a ajuns încă la nicio concluzie, ceea ce înseamnă că efectele benefice ale vitaminei C în cazul COVID-19 nu sunt confirmate încă.

Apoi, cantitatea de vitamina C pe care o poți asimila dintr-o limonadă sau din suplimentele alimentare de pe piață nu se va putea compara niciodată cu aceea folosită în studiul clinic (12.000 mg într-o singură doză, administrată de două ori pe zi!). Prin urmare, nici rezultatele nu vor fi similare”, scrie el.

„Nu în ultimul rând, studiul explorează posibilitatea de a trata eficient pacienții deja infectați, și nu de a preveni apariția COVID-19 în rândul persoanelor sănătoase”, mai completează medicul.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel