Costache: Ne dorim ca faimoasele liste de la imagistică să dispară, să avem suficiente fonduri pentru a diagnostica precoce pacienții

Dr Victor Costache, ministrul Sănătății.
Dr Victor Costache, ministrul Sănătății.

Dr Victor Costache, ministrul Sănătății, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical  despre reformarea sistemului medical din România și ce modificări presupune aceasta.

 

 Ministrul Sănătății a spus că urmează aplice mai multe schimbari în cadrul mandatului, pentru a reforma sistemul de Sănătate. Echipa sa are în vedere 3 piloni: infrastructura, resursa umană și starea de sănătate a românilor, mai exact, îmbunătățirea serviciilor medicale.

"Primul pilon este de infrastructură în sănătate, un al doilea pilon este acela de resursă umană și a fost asociat cu reforma rezidenților, iar un al treilea pilon este de a avea un impact pozitiv rapid asupra stării de sănătate a populației", a explicat ministrul.

Primele două cauze de mortalitate în România sunt cancerul și afecțiunile cardiovasculare, asfel că Ministrul Sănătății vrea să creeze programe pilot de finanțare la costuri reale pentru diagnosticarea și tratarea acestor afecțiuni.

"Bolile cardiovasculare sunt vinovate de 56% din decesele românilor iar cancesul de 22%, împreună cumulând aproape 80% dintre decesele românilor. Avem un plan de luptă împotriva cancerului, ideea este de a face o schimbare de paradigmă, de a duce cât mai mulți pacienți din grupurile cu stadiile 3 și 4, care sunt cu prognostic foarte rezervat, spre stadiile 1 și 2. Pentru asta trebuie să creștem capacitatea diagnostică a spitalelor din România, de aceea aceste investiții în infrastructură urmate de o decontare corectă a actului medical, pentru aceasta ne dorim ca faimoasele liste de la imagistică să dispară, să avem suficiente fonduri pentru a disgnostica cât mai precoce pacienții cu neoplazie care așteaptă în spitalele și clinicile din România. De asemenea, odată ce am diagnosticat acești pacienți, trebuie tratați rapid și eficient, iar pentru aceasta am creat un nou program de chirurgie oncologică.
La bolile cardiovasculare este foarte important să facem o alocare corectă de fonduri și să creștem numărul de centre care tratează aceste afecțiuni", a mai spus acesta.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel