COVID-19: 10 polițiști, pompieri și jandarmi din Bistrița-Năsăud, vindecați de infecție

Adisa Codruț |
Data publicării:
Masca
Masca

Zece polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști locali din Bistrița-Năsăud au fost declarați vindecați de COVID-19.

Sunt 385 de cazuri de COVID-19 în județul Bistrița-Năsăud (BN), conform unui bilanț anunțat joi, 11 iunie, de Prefectura BN. În respectivul document mai apăreau 20 persoane în carantină instituționalizată, 2.811 persoane în izolare la domiciliu, 33 decese și 278 persoane vindecate.

”Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate. Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate au fost declarate vindecate. Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Secției de Pompieri Năsăud. Ambele sunt declarate vindecate. O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată”, se precizează în bilanț.

Conform sursei citate, 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu COVID-19. Toți cei 10 au fost declarați vindecați. Până în prezent, 24 cadre medicale (opt medici, 16 asistenți) și zece persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) au fost confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, 26 au fost declarate vindecate.

”Două persoane dintre cele confirmate cu coronavirus sunt pacienți ai Centrului de dializă Diaverum. Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate. În urma anchetei epidemiologice, a fost dispusă testarea a 6 cadre medicale, contacți direcți, și toți beneficiarii centrului. Cele șase cadre medicale au avut rezultate negative, precum și toți beneficiarii centrului. Printre pacienții confirmați cu coronavirus se află și patru persoane din cadrul unui alt centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (o infirmieră și trei beneficiari).Cinci persoane bolnave de COVID-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Dintre acestea, două au fost vindecate. O persoană bolnavă de COVID-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată. Nouă persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unui agent economic din județ. Dintre acestea, patru au fost declarate vindecate”, mai informează Prefectura BN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel