COVID-19: 463 de decese în ultimele 24 de ore și 8.268 de noi infectări

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Deces
Deces

Bilanțul COVID-19 al ultimelor 24 de ore arată că numărul infectărilor a început să scadă, dar cel al deceselor continuă să fie mare.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 5 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 8.268 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 483 decese dintre care 20  anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a declarat îngrijorată joi de rata de transmitere "foarte preocupantă" a maladiei COVID-19 constatată în prezent în Europa, care ar putea să provoace o jumătate de milion de decese suplimentare pe acest continent până în luna februarie, arată surse citate de Agerpres. "Suntem, din nou, epicentrul pandemiei", a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge. "Rata actuală de transmitere din cele 53 de ţări din regiunea europeană este foarte preocupantă (...) şi, dacă rămânem pe această traiectorie, am putea să asistăm la încă o jumătate de milion de decese cauzate de COVID-19 în această regiune până în februarie", a adăugat el.

Pentru specialiştii de la OMS, creşterea numărului de cazuri poate fi explicată printr-o combinaţie de doi factori - acoperirea vaccinală insuficientă şi relaxarea restricţiilor anti-COVID-19.

Conform datelor OMS, spitalizările asociate COVID-19 au crescut de mai mult de două ori în ultima săptămână.

Potrivit unui bilanţ întocmit pe baza raportărilor oficiale, numărul noilor cazuri depistate în fiecare zi este în creştere de aproape şase săptămâni consecutive în Europa şi cel al deceselor zilnice este în creştere de aproape şapte săptămâni consecutive, ajungând la circa 250.000 de cazuri, respectiv 3.600 de decese pe zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel