COVID-19 - BILANȚ PARȚIAL 28 februarie: 4.757 de cazuri noi

Angela Sabău |
Data publicării:
Foto Pixabay
Foto Pixabay

Bilanțul parțial al ultimelor 24 de ore ale pandemiei arată că au fost raportate 4.757 de noi cazuri de infectare.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 27 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 4.757 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 61 decese, dintre care 4 anterioare intervalului de referință. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu a analizat informațiile legate de infecțiile cu COVID - OMICRON la copii: ei reprezintă  19% din totalul celor confirmați pozitiv, iar transmisibilitatea variantei este de 70 de ori mai mare. Iată ce faci cu un copil infectat cu OMICRON:  

„Înainte de a ne plasa pe extreme, adică a ne panica citind știri alarmiste despre „omicron, valul copiilor” sau teorii ale conspirației ce neagă complet infecția cu SARS-CoV-2, ar fi utile câteva cifre și explicații”, avertizează medicul pediatru Mihai Craiu. 

Val de copii în spitale

El arată că, deși acest val a adus un număr mare de copii cu COVID înspitale, totuși lucrurile trebuie analizate la rece. 

„Da, acest ultim val a adus un număr extrem de mare de infectări la copil. Adică numai în 2022 au fost diagnosticați în SUA 4.6 milioane de copii cu maladie COVID-19.

4.6 milioane în 2 luni fața de 12.515.391 de când a fost identificat primul pacient în SUA adică în aproape 2 ani – LINK DIRECT SURSA INFORMAȚIEI 

Dacă la începutul pandemiei practic nu existau pacienți consultați sau internați în spitalele de pediatrie, acum copiii reprezintă 19% din totalul celor confirmați pozitiv și până la 4.6% din cei spitalizați în diversele state americane.

Din păcate unele aceste spitalizări au fost, în rare cazuri (721 până în decembrie 2021), urmate de complicații mortale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel