COVID-19: cu mască sau fără mască. Dr Tudor Ciuhodaru explică

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medicul Tudor Ciuhodaru
Medicul Tudor Ciuhodaru

Medicul Tudor Ciuhodaru spune că măștile chirurgicale sunt eficiente doar dacă sunt folosite corect.

Coronavirus, mască. Într-o postare recentă pe Facebook, medicul Tudor Ciuhodaru face câteva recomandări legat de noul coronavirus.

Acestea sunt:

"1. Educația este cheia: Măsurile de prevenție sunt extrem de importante și toți oamenii trebuie ( ar fi trebuit deja!) să fie bine informați. Dacă persoanele infectate se prezintă la medic repede, înainte să infecteze alte persoane, putem ține epidemia sub control.
2. Măștile chirurgicale obișnuite sunt eficiente doar dacă sunt utilizate corect (acoperind și nas și gura) și numai dacă le schimbați la 3-4 ore!
3. Măștile și-au dovedit clar eficiența în spitale, însă pe scară largă nu ajută aproape deloc
4. În spitale, unde s-au dovedit eficiente, veneau în completarea unei igiene riguroase.
5. Restul populației nu numai că nu se spală pe mâini la fel de des ca personalul medical dar nici nu schimbă masca la 3-4 ore, cum este recomandat.
6. Purtată timp îndelungat, masca devine, dintr-un dispozitiv de filtrat aerul, unul plin de germeni.
7. Probabilitatea ca un virus să treacă printr-o mască purtată mai mult de 3-4 ore în sistemul nostru respirator este ridicată".

Legat de măștile medicale, el mai reamintește că: "Măștile pot fi eficiente doar dacă le utilizați corect (inclusiv schimbarea la 3-4 ore!). Sunt și măști specializate, cunoscute sub numele de respirator și comercializate cu diverse denumiri, ce pot asigura o protecție crescută fiind mai bine ajustate la nivelul feței și dotate cu supapă respiratorie și multiple filtre. Respiratorul este mai gros decât o mască chirurgicală, reutilizabil dar mulți nu îl recomandă pentru utilizare publică (cel puțin nu în acest moment)".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel