COVID-19, cum omoară, mai precis: explicațiile prof dr Șerban Bubenek

Angela Sabău / 11 aug 2020 / 18:14
EXCLUSIV
COVID-19
COVID-19

COVID-19 afectează în special plămânii, dar și alte organe ale corpului. Prof. dr. Șerban Bubenek, președintele SRATI, a explicat la Academia de Sănătate care este cea mai frecventă cauză ce duce la deces în urma infectării.   

Prof. dr. Șerban Bubenek a fost prezent în carul emisiunii Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, unde a avut loc volumului „Pandemia Covid-19 în România” al Academiei Române. El a vorbit despre care este cea mai frecventă cauză ce duce la decesul pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

„Am încercat să deslușim prin ce deosebește față de toate celelalte sindroame de detresă respiratorie a adultului, sindromul produs de virusul SARS-CoV-2, și aici lucrurile sunt foarte clare: principala cauză de deces în această boală este pneumonia, care poate evolua spre insuficiență respiratorie progresivă și ARDS (acute respiratory distress syndrome), cu o frecvență variabilă înte 3 și 15%, în medie cam de 5% și cu o mortalitate peste 50% în toate studiile publicate până în prezent”, a explicat el în cadrul emisiunii.

Mai multe detalii puteți afla din materialul video atașat

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy