COVID-19, cum omoară, mai precis: explicațiile prof dr Șerban Bubenek

Angela Sabău / 11 aug 2020 / 18:14
EXCLUSIV
COVID-19
COVID-19

COVID-19 afectează în special plămânii, dar și alte organe ale corpului. Prof. dr. Șerban Bubenek, președintele SRATI, a explicat la Academia de Sănătate care este cea mai frecventă cauză ce duce la deces în urma infectării.   

Prof. dr. Șerban Bubenek a fost prezent în carul emisiunii Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, unde a avut loc volumului „Pandemia Covid-19 în România” al Academiei Române. El a vorbit despre care este cea mai frecventă cauză ce duce la decesul pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

„Am încercat să deslușim prin ce deosebește față de toate celelalte sindroame de detresă respiratorie a adultului, sindromul produs de virusul SARS-CoV-2, și aici lucrurile sunt foarte clare: principala cauză de deces în această boală este pneumonia, care poate evolua spre insuficiență respiratorie progresivă și ARDS (acute respiratory distress syndrome), cu o frecvență variabilă înte 3 și 15%, în medie cam de 5% și cu o mortalitate peste 50% în toate studiile publicate până în prezent”, a explicat el în cadrul emisiunii.

Mai multe detalii puteți afla din materialul video atașat

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy