COVID-19, cum omoară, mai precis: explicațiile prof dr Șerban Bubenek

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
COVID-19
COVID-19

COVID-19 afectează în special plămânii, dar și alte organe ale corpului. Prof. dr. Șerban Bubenek, președintele SRATI, a explicat la Academia de Sănătate care este cea mai frecventă cauză ce duce la deces în urma infectării.   

Prof. dr. Șerban Bubenek a fost prezent în carul emisiunii Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, unde a avut loc volumului „Pandemia Covid-19 în România” al Academiei Române. El a vorbit despre care este cea mai frecventă cauză ce duce la decesul pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

„Am încercat să deslușim prin ce deosebește față de toate celelalte sindroame de detresă respiratorie a adultului, sindromul produs de virusul SARS-CoV-2, și aici lucrurile sunt foarte clare: principala cauză de deces în această boală este pneumonia, care poate evolua spre insuficiență respiratorie progresivă și ARDS (acute respiratory distress syndrome), cu o frecvență variabilă înte 3 și 15%, în medie cam de 5% și cu o mortalitate peste 50% în toate studiile publicate până în prezent”, a explicat el în cadrul emisiunii.

Mai multe detalii puteți afla din materialul video atașat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel