Coronavirus: Încă un medic și-a pierdut viața. Nicolae Ștrempel, primul erou în halat alb din Maramureș răpus de COVID-19

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Deces,
Deces,

Încă un medic a fost răpus de coronavirus. Nicolae Ștrempel, primul erou în halat alb din Maramureș care a pierdut lupta cu noul coronavirus.

Dr. Nicolae Ștrempel, în vârstă de 64 de ani, medic de familie din Maramureș, comuna Satulung. Medicul era internat la spital din 25 iunie, la secția ATI a spitalului sport COVID-19 din Baia Mare.
Acesta avea și alte boli asociate.

 Este cel de-al șaptelea deces din Maramureș și primul medic din județ care a pierdut lupta cu virusul.

 

"Regretatul cadru medical s-a stins din viață la vârsta 64 de ani, după aproximativ două săptămâni de luptă cu virusul SARS-CoV-2. Internat inițial la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, cu simptomatologie specifică, acesta a fost testat, iar în urma rezultatului pozitiv a fost transferat la spitalul suport din Baia Mare. Din nefericire, starea de sănătate i s-a deteriorat în ritm alert și, deși colegii săi au depus toate eforturile pentru a-l salva, dr. Nicolae Ștrempel a pierdut lupta nedreaptă.

Executivul Consiliului Județean Maramureș este alături de familia îndurerată, de apropiați, dar și de miile de pacienți care și-au recăpătat sănătatea datorită profesionalismului și dăruirii cu care au fost tratați și care, astăzi plâng această grea pierdere. ”De asemenea, îi asigurăm de întreaga recunoștință pe toți cei care, cu curaj și devotament, îmbracă zi de zi haina de medic, în încercarea de a le oferi ajutor semenilor. Câte un astfel de eveniment nefericit ne amintește de pericolul constant care încă planează asupra noastră și care, din nefericire, nu îi ocolește nici pe salvatorii de vieți. Lansez un nou apel la responsabilitate, la respectarea măsurilor de protecție și distanțare socială, la continuarea efortului colectiv de stopare a pandemiei. De astăzi, Maramureșul și comunitatea medicală sunt mai sărace, iar noi suntem părtașii altei lecții dure, în lupta inechitabilă în care ne-am angajat cu luni de zile în urmă”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. 

Drum lin spre cer, dr. Nicolae Ștrempel!" a transmis Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel