COVID-19: Infecția anterioară crește de șase ori răspunsul la o doză de vaccin Pfizer

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccinare. Foto: Pixabay
Vaccinare. Foto: Pixabay

Angajații din domeniul sănătății care au avut în trecut infecții COVID-19 au avut un răspuns imun de șase ori mai mare la prima doză de vaccin Pfizer decât cei care nu au fost infectați, arată un nou studiu.

Cercetătorii care au realizat studiul au subliniat, totuși, că este foarte important oamenii să facă și a doua doză de vaccin Pfizer pentru a  asigura o protecție „mai durabilă”. „A avea ambele doze făcute oferă cele mai mari șanse de a activa toate părțile sistemului imunitar și de a proteja potențial împotriva noilor variante”, notează BBC.com.

Studiul, finanțat de Departamentul de Sănătate și Îngrijire Socială, a fost o extensie a studiului Siren de sănătate publică din Anglia asupra lucrătorilor din domeniul sănătății.

În timp ce a doua doză a fost „vitală” pentru protecția pe termen lung, Departamentul de Sănătate și Asistență Socială a declarat că rezultatele studiului au arătat că chiar și o singură doză de vaccin Pfizer oferă o protecție puternică la 99% pentru cei 237 de lucrători din domeniul sănătății analizați.

Prof. Eleanor Riley, de la Universitatea din Edinburgh, a declarat că acest lucru a oferit „o asigurare considerabilă că decizia oarecum controversată a Comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare din Marea Britanie de a recomanda un interval de 12 săptămâni între dozele de vaccin Covid-19 este o abordare sigură, eficientă și pragmatică pentru maximizarea sănătății publice având în vedere constrângerile actuale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel