COVID-19: o companie farma donează 100.000 de doze de hidroxiclorochină

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicamente  FOTO: pixabay.com
Medicamente FOTO: pixabay.com

Compania Sandoz donează către UNIFARM 100.000 de doze din medicamentul hidroxiclorochină.

100.000 de doze din medicamentul generic antimalarie, hidroxiclorochină, au fost donate către UNIFARM de compania Sandoz, divizia de medicamente generice și biosimilare a Grupului Novartis în România. Dozele vor fi distribuite spitatelor pentru tratarea a peste 4.000 de pacienți spitalizați și diagnosticați cu COVID-19, se arată într-un comunicat.

”Donația vine în completarea contribuției de aproximativ 480.000 USD pe care Grupul Novartis în România a făcut-o sistemului național de sănătate pentru a susține lupta împotriva COVID-19. Contribuția amintită a constat în aproximativ 380.000 USD către Societatea Națională de Cruce Roșie din România, pentru a sprijini fondul de urgență pentru echipamente de protecție, bunuri și echipamente medicale, ce sunt alocate spitalelor care au nevoie de ele, sub coordonarea autorităților sanitare din România; în 50.000 USD sprijin financiar pentru 5 spitale care tratează pacienți cu COVID-19 și 100.000 de doze de azitromicină 250 mg, produsă de Sandoz, Institutului Național de Boli Infecțioase – Prof. Dr. Matei Balș și rețelei naționale de spitale de primă linie în lupta împotriva COVID-19”.

Deși nu există în acest moment un tratament pentru COVID-19, hidroxiclorochina este aprobată în Statele Unite de către FDA și este folosită de multă vreme în tratamentul malariei și al unor boli autoimune, inclusiv lupus eritematos și poliartrita reumatoidă, la adulți.

„Prețuiesc implicarea socială și sprijinul remarcabil venit din partea companiei pentru a susține eforturile noastre pentru depășirea crizei. Echipa Ministerului Sănătății lucrează 24 de ore din 24 pentru a găsi resursele de care este nevoie și pentru a lua măsurile adaptate situației și orice sprijin este binevenit și în beneficiul pacienților noștri", a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. 

Thodoris Dimopoulos, Country Head Sandoz România a afirmat: „În prezent, este mai important ca niciodată să ne îndeplinim misiunea de a sprijini sistemul de sănătate din România și pacienții. Suntem bucuroși că, în colaborare cu autoritățile de reglementare din România, am reușit să răspundem rapid la solicitarea pe care am primit-o de la Ministerul Sănătății. Prin aceasta, contribuim la furnizarea unei părți din cantitatea de hidroxiclorochină necesară pentru tratamentul pacienților cu COVID-19, conform protocolului național”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel