COVID-19 OMICRON: Cazuri confirmate cu noua variantă de coronavirus în 9 țări din Europa. Luni au intrat pe listă Spania, Cehia și Austria

Dana Lascu |
Data publicării:
Coronavirus. Foto: Pixabay
Coronavirus. Foto: Pixabay

Cazuri noi de infectare cu noua variantă de coronavirus OMICRON în din ce în ce mai multe țări din Europa. Luni, Spania, Cehia și Austria s-au adăugat listei cu cazuri de COVID datorate acestei variante mutante, după Germania, Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Olanda și Italia.

În Cehia, cazul suspect de infectare cu OMICRON a fost confirmat după teste suplimentare de laborator, a anunțat un purtător de cuvânt al spitalului din Liberec, potrivit agenției CTK. Spitalul a consultat laboratorul național de referință şi experți ai Academiei de Ştiințe. Pacientul este o femeie care s-a întors dintr-o călătorie în Namibia cu escală în Africa de Sud.

În Cehia, începând de luni, orice persoană vaccinată cu două doze de cel puțin şase luni se poate înscrie online pentru a primi rapelul (booster). Pentru cei de peste 60 de ani sau cu boli cronice, acest interval va fi redus în curând la cinci luni.

Între timp, la Praga s-a anunțat că atât ministrul interimar al sănătății, Adam Vojtech, cât şi principalul responsabil medical, Pavla Svrcinova, au fost testați pozitiv la coronavirus. Amândoi vor continua să lucreze de acasă.

În Austria, Ministerul Sănătății a anunțat că s-a confirmat în Tirol primul caz de infectare cu varianta Omicron a SARS-CoV-2. Potrivit autorităților acestui land, persoana în cauză a fost testată pozitiv după ce a revenit dintr-o excursie în Africa de Sud, dar nu prezintă simptome de boală.

În Spania, autoritățile sanitare din Madrid au anunțat printr-un comunicat că au diagnosticat primul caz de variantă Omicron din Spania.

„Serviciul de Microbiologie al Spitalului Public General Gregorio Maranon a secvențiat genetic și confirmat acest caz. Este un bărbat de 51 de ani care s-a întors din Africa de Sud pe 28 noiembrie, cu o escală la Amsterdam”, se arată în comunicat.

Bărbatul a fost testat pozitiv pentru Covid-19 pentru prima dată pe aeroportul Barajas din Madrid, unde a fost supus unui test antigen după sosire. „Pacientul are simptome ușoare și a fost plasat în carantină”, au adăugat autoritățile sanitare din Madrid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel